Skocz do zawartości

e46 Woda po stronie kierowcy prosze o zdjecia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem mianowicie w mojej e46 jest pełno wody pod nogami kierowcy. Nie jest to wina drzwi, sprawdziłem dokładnie. Na 99% woda dostaje się do środka po wiązce wychodzącej z komputera. Teraz mam następujące pytanie. Nie wiem jak powinna spływać woda z przedniej szyby. Moje bmw jest lekko zmęczone przez poprzednich właścicieli i zapewne czegoś brakuje. W tym momencie woda z szyby spływa w kierunku błotnika ale cześć spływa na te "półkę" pod serwem i komputerem.

Pierwsze pytanie czy to normalne i czy w tej "półce" są otwory przez które woda ucieka?

Czy ktoś może poratować mnie zdjęciem tego narożnika gdzie woda spływa z szyby? I najlepiej z jakimś rysunkiem gdzie ta woda powinna uciekać

pozdrawiam,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie pytanie, ktoredy woda spływa z auta? w sensie jak pada desz to gdzie skapuje z auta? czy jest to tam gdzie zaczyna się próg?

mianowicie cały czas walcze z woda w aucie, w tym momencie cała woda z szyby laduje w tych otworach w błowtnikach ale mimo to pojawia się w kabinie około 10 cm pod komputerem.

Stad moje pytanie gdzie ta woda z otworu w błotniku leci?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Miałem ten sam problem w e46 touring.Non stop pod dywanikiem stała mi woda, zwłaszcza od września do marca.Przejrzałem wszystko i okazało sie że woda leci strumieniem jak pada deszcz albo jestem na myjni w miejscu styku uszczelki drzwi pasażera z uszczelka progu na wysokości miejscem na głośnik.Jest to wada konstrukcyjna , wymieniałem uszczelkę i nic nie pomagało.Dopiero wyciąłem kawałem gumy z progu drzwi w miejscu gdzie woda się wlewała i taki sam kawałek uszczelki drzwiowej.Powstałe ubytki spowodowały ze woda przestała lac sie do srodka i splywa na zewnatrz...
Opublikowano

lol, wystarczy podkleić wygłuszenie drzwi, mate, po zdjęciu boczka drzwi

nie trzeba uszczelek wycinac :duh:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg