Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać, jakiś czas temu kupiłem swoje kolejne bmw, tym razem 335i. Od początku zmagam się z jedną kontrolką - kontrolka ciśnienia powietrza w oponach, nie mogę tego w żaden sposób skalibrować... Dodam, że z tyłu nie mam runflatów - być może to istotne. Byłem z tym problemem u kilku mechaników i diagnozy są różne, od problemu z modułem, przez złe felgi po brak runflatów. Może ktoś coś podpowie...:)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/9L1RYJCKa_2tyDRve~JXUeYZ~IeWiK

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj tutaj na forum, ten problem jest dobrze znany i rozpracowany. Nie wiem do jakich mechaników jeździsz ale czy któryś w ogóle podłączył auto pod komputer?
3A0jS9b.png
Opublikowano

Tak, komputer nie łączy się z tym modułem. Przejrzałem forum, wujka google, jednak 99% przypadków poruszanych przez forumowiczów dotyczy czerwonej kontrolki cisnienia powietrza w kole po zmianie opon - tu wystarczy kalibracja RPA przez idrive, która załatwia temat. Jednak w moim przypadku nie ma takiej możliwości. Stąd mój pomysł o braku jakiś czujników w felgach z którymi powinien się łączyć samochód...?

Pozdrawiam