Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Okazało się że most wyje samochód podniesiony, odpalony - wyje most. Most bez wycieków, olej w mośćie jest, jasny lekko przybrudzony. Nie wiem czy przyczyną mógłby być olej zalany 75w140 zamiast 75w90, oleje mają tę samą lepkość, 75w140 ma lepsze właściwości smarujące w wyższych temperaturach. Na flanszy wału nie ma luzu. Czy można spróbować jakoś ratować most czy od razu na złom i szukać innego? Obawiam się zakupu używki bo stan może być podobny.

Opublikowano
Witaj, most mogę sam naprawić chyba że to zęby to nie ma sensu, jeśli to łożyska problemu nie widzę, chciałem dopytać co w dyfrach bwm głównie jest remontowane.
Opublikowano
Skrzynie nie jedną naprawiłem ze skutkiem pozytywnym i nie piszę żeby tu się chwalić, dyferencjału jeszcze nie miałem okazji. Jeśli to łożyska to sprawa nie jest tak zaawansowana co innego jeśli mowa o uzębieniu. Kwestia dostępności łożysk. Dzięki za pomocną podpowiedź.