Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam BMW 320ia w coupe rok 1995. Ostatnio zabrałem się za montaż OBC 18 przyciskowy + modułu CCM. Po instalacji wszystkiego według schematu z forum mam bląd BRAKE LIGHT CIRCUT.

Przejrzałem instalacje ponownie i wszystko do świateł jest podłączone prawidłowo. Stop normalnie świeci bez problemu. Wymieniłem czujnik pod pedałem bo na niego padło podejrzenie (oryginalny z ASO) niestety problem dalej występuje.

Gdzieś znalazłem informacje, że jeśli posiadam automatyczną skrzynie to powinienem się jeszcze wpiąć do sterownika ale nie jest opisane dokładnie z którego pina do którego.

Może ktoś z was miał podobny problem, lub instalował CCM w automacie ?

Z góry dzięki za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj w sieci.Światła stopu muszą być podłączone osobno.Nawet były dwa rodzaje tylnych lamp,z check control i bez check control.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Tak wiem,ja przerobiłem swoje na te z chekiem instalacja przekopana kilka razy. Nie mogę tylko znaleźć konkretnego info co w przypadku automatycznej skrzyni biegów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na schematach nie ma żadnego połączenia ze skrzynią automatyczną dla obc.Coś pomieszałeś z tymi światłami albo masz uszkodzony moduł.Żarówki masz odpowiednie?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.