Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebował bym, szybkiej odpowiedzi ponieważ chcę kupić czujnik poziomowania świateł xenon. WIem, że przód i tył są takie same. Patrze też na czujniki od innych modeli, znalazłem jeden od E90 ale z napędem xDrive. Po numerach części z tego co widzę od xDrive nie pasują do ośki, ale to tylko teoretycznie. Wizuwalnie wyglądają tak samo i tutaj moje pytanie czy jeden i drugi jest taki sam czy może jakaś elektronika jest inna czy bóg wie co co może zakłócić pomiar.

Opublikowano
A jesteś pewien, że masz uszkodzony czujnik? U mnie był błąd tylnego czujnika poziomu, a światła jak robiło się mokro zaczynały "świrować". Okazało się, że czujnik jest ok, tylko na wiązce było przetarcie. Po zaizolowaniu błąd się nie pojawia, a światła poziomują się prawidłowo.
Opublikowano
w 100% pewien nie jestem czy to czujnik. Jedyne co zrobiłem to wszedłęm w moduł świateł i zobaczyłem, że czujnik z tyłu nic nie pokazuje. Pogmeram troche wiązką i zobaczymy może coś się ruszy.
Opublikowano
Faktycznie okazało sie ze wiązka jest przerwana i kabel został mi w ręku. Problem w tym ze tak niefortunnie sie ułamał ze nie ma opcji aby go polutowac. Teraz musze takto szukać nowego wtyku z przewodem do złącza albo samego wtyku, tylko skąd to wziąć? :duh: W BMW widze ze się cenią, 10zl za wtyk z przewodem...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A gdzie konkretnie jest ten czujnik z tyłu ? i ta wiązka to jakoś przy ośce jest zamontowane ? trzeba ściągać jakieś osłony ?

Też mam błąd tylnego czujnika który pojawia się i znikał, ale obecnie świeci się cały czas, z racji ze wcześniej się sam naprawiał czasem to również podejrzewam przewód, bo rozumiem ze dostęp do niego jest tylko z pod samochodu, wiec zanim znajdę jakiś podnośnik to .. :-) chciałbym wiedzieć gdzie szukać. W ogolę on jest z lewej czy z prawej ? może wystarczy zdjąć koło.. żeby się tam do niego dostać.. ?

Opublikowano
czujnik jest przy sprężynie tylnego lewego koła. Zdejmujesz koło i masz do wszystkiego idealny dostęp. U mnie padł chyba czarny kabel o ile się nie myle, podczas wyjmowania wtyczki został mi w ręku i faktycznie było tam troche wody, wymieniłem z 20cm kabla. Wiązkę naprawczą kupiłem w aso za 10zł i po sprawie.