Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyglądają fabryczne światła do jazdy dziennej w F07 ?

Nie mam tych świateł - samochód jest z Belgii a tam nie ma obowiązku jazdy w dzień na światłach - i jestem umówiony na ich aktywację. Zaznaczam, że w menu xDrive mam opcję włączania i wyłączania świateł do jazdy dziennej ale bez aktywacji to nie działa i po włączeniu zapłonu nic się nie chce świecić.

Konkretnie to chodzi mi o to czy przedmiotowe światła to same świecące się ringi czy jeszcze coś dodatkowo? Poświęciłem na ten temat dosyć dużo czasu ale w dalszym ciągu nie jestem pewien jak to powinno być. I czy na kloszach reflektorów wybite jest oznaczenie E lub RL.

Opublikowano
Powinni Ci zakodowac ringi do jazdy w dzien i to wszystko, to jest doslownie pare minut roboty. Ja u siebie mam zakodowane dlugie swiatla na 40% do jazdy dziennej i jak wlaczam xenony to automatycznie zalaczaja sie ringi i xenony, widze ze masz z 2011, wiec moim zdaniem same ringi powinny Ci wystarczyc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak wyglądają fabryczne światła do jazdy dziennej w F07 ?

Nie mam tych świateł - samochód jest z Belgii a tam nie ma obowiązku jazdy w dzień na światłach - i jestem umówiony na ich aktywację. Zaznaczam, że w menu xDrive mam opcję włączania i wyłączania świateł do jazdy dziennej ale bez aktywacji to nie działa i po włączeniu zapłonu nic się nie chce świecić.

Konkretnie to chodzi mi o to czy przedmiotowe światła to same świecące się ringi czy jeszcze coś dodatkowo? Poświęciłem na ten temat dosyć dużo czasu ale w dalszym ciągu nie jestem pewien jak to powinno być. I czy na kloszach reflektorów wybite jest oznaczenie E lub RL.

Podczas kodowania dostępnych jest siedem wariantów wykonania świateł dziennych

http://i.piccy.info/i9/c74c348b82a5a8fed86e8b5edaeba46a/1454780852/15026/990964/Bezymiannyi_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-02-06-17-47/i9-9372728/800x170-r/i.gif

Opublikowano
I same ringi wystarczają jako światła do jazdy dziennej. Byłem dzisiaj u elektryka i wystarczyło tylko tę funkcję aktywować bo była wyłączona. Teraz z poziomu xDrive mogę sobie te światła włączać a wcześniej się nie dało.