Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od poczatku:

Wsiadłem do samochodu, przekrecam kluczyk wszystko jak zawsze i nic, kreci i nie odpala, cofnalem stacyjke, odpalam jeszcze raz i odpalila bez problemu, wiec jade, przejechalem jakies 15 km(bez jakiegos tam pałowania bo zimny itd) i bum cisza, zgasła i zapaliła sie kontrolka od świec żarowych. Zjechałem na pobocze, kreci i nic. Rozrusznik dziala, wszystkie kontrolki gasna, ale nie odpala. Po podłaczeniu kompa bład: monitorowanie cisnienia paliwa na listwie paliwowej.

Zapewne bedzie to ktorys z czujnikow na listwie, pompie lub pompa progowa, tylko co????

Ktos spotkał sie z podobnym problemem????

Silnik 3,0 diesel 204km

Opublikowano

Ile paliwa w baku ? u mnie gasła w trakcie jazdy przez uszkodzony czujnik na listwie wtryskowej.

U mnie raz na jakieś 2 tygodnie nie chce odaplić mogę krecic i kręcić i nic ide odłączyć aku na 10 min podłączam i od strzała już nawet nie szukam przyczyny bo gdzie zawioze to każdy mówi że wszystko sprawne bo w sumie się nie dziwie dzieje się to rzadko i z du*y.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Temat ogarnięty,

Tzn. Wskaźnik poziomu paliwa wali w ch*ja i zawyżał poziom paliwa :D

Raczej pompa przetłaczająca z lewej komory baku do prawej komory baku, niech zgadnę miałeś ok 15l paliwa , niestety paliwo było tylko w lewej komorze,

czujniki sa dwa w prawej i lewej komorze, średnia z dwóch jest wyświetlana na pulpicie, nigdy nie jest idealnie równo, normalnie powyżej 15 l samoistnie

sie przelewa, w dobrym baku i sprawnej pompie (nie jest elektryczna) paliwo jest jak najszybciej przetłaczane do prawej komory gdzie jest

pompa elektryczna zasilająca do filtra paliwa , paliwo wraca do lewej komory

a jak masz nie sprawną pompę to zostaje w lewej komorze a w prawej masz sucho element nr 03

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=AS71-EUR-01-2004-E46-BMW-320d&diagId=16_0373

Rada , masz rezerwę jak masz 1.4 baku jak dochodzi do przedostatniej kreski to lepiej zatankuj .

• 1 miesiąc temu...