Skocz do zawartości

Olej w turbinie oraz przewodach powietrza doladowujacego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=73&t=117891

Witam ostatnio wymieniałem koło pasowe gdy wybrałem chłodnice i tak dalej czyli wszystko co przeszkadzało w wymianie zauważyłem ze w przewodach powietrza doładowującego znajduje się olej, gdy zdemontowałem całkowicie ten jeden przewód który idzie do turbiny zauważyłem ze w turbinie stoi olej (w dolnej części). I teraz moje pytanie do Was czy to jest normalne? Czy turbina jest do regeneracji? Czy w tych przewodach może znajdować się olej? Pozdrawiam

Opublikowano
Film olejowy na sciankach przewodów bedzie zawsze, to normalne. Zdejmij waż idacy do muszli ssacej, i zlap za wirnik, jezeli nie ma zbyt duzych luzów wzdłużnych i poprzecznych to skaladaj wszystko i sie niczym nie przejmuj. Druga sprawa, jezeli turbo bedzie siadac, to bedziesz slyszal zwlaszcza na zimnych silniku tzw "wycie sowy" podczas przyspieszania przy otwartyn oknie, natomiast zwykly swist jest normalnym zdrowym objawem.
Opublikowano
Luzów żadnych nie wyczułem jeśli chodzi o odgłos turbiny tez jest ok, najbardziej martwił mnie ten olej ale jeśli to jest normalne to całe szczęście. Dzięki i Pozdrawiam.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.