Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem mlodym uzytkownikiem Bmw 318 IS. W nawiewie w moim samochodzie działa tylko nawiew na przednia szybe a przekretło od ustawiania nawiewu na nogi i na twarz odlatuje przy probie przekręcenia czy tak to ma wygladac czy musze wymienic panel.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Nie wiem co masz na mysli piszac "odlatuje" ale jesli mam rozumiec ze zostaje w dloni to tak napewno nie powinno byc :D Jesli jest to E-36 to wykrec schowek i bedziesz mial dostep do plastikowych ciegien od tego przelacznika. Prawdopodobnie ktores z nich jest ulamane albo poprostu spadlo z mocowania. W ASO najprawdopodobniej wymienia Ci caly panel wiec lepiej chyba poszukac gdzies na szrocie przelacznika czy ciegna. Jak rozbierzesz to juz bedziesz tam widzial co jest uszkodzone.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Opublikowano
Dokladnie zostaje w ręku:) i wyglada na to że przed odłamaniem zostało to ustawione na nawiew na przednią szybe. Już zamowiłem panel nawiewu wiec bedzie dobrze. Ale mam jeszcze jedno pytanie gdy hamuje przy predkosci powyzej 80 na godzine wyczuwam drgania w kierownicy jaka może być tego przyczyna. I drugie pytanie gdy odpalam samochód slysze dziwny pisk od prawej strony. Sugerujecie cos?
Opublikowano
Co do pierwszego pytania to wydaje mi sie ze tarcza jest skrzywiona ale przy hamowaniu z wyzszych predkosci tez powinno byc wyczuwalne a nie tylko przy 80km/h.
Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...