Skocz do zawartości

o ile mozna obnizac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
o ile mozna obnizac auto na oryginalnych amorkach? a poza tym to czy ktos sie nei orientuje jakie sprezyny na tyl do sedana beda twardsze od oryginalnych ale nie obnizajace auta?
Opublikowano
do 4cm maksymalnie...obnizaj przod i tyl ewentualnie przod wiecej np 60/40 lub 40/30...
Opublikowano
  • Autor
no dokladnie ja tylu nie chce obnizac bo i tak jest w miare nisko a jak opona sie chowa do nadkola to mi sie to nie podoba:) wole dystans:)
Opublikowano
patrzac na fotke twojego auta dobrym i bezpiecznym obnizeniem bylo by -30mm na cale auto...a do chowajacego sie kola do nadkola to daleko...ja mam -40 i u mnie sie nie chowa...
Opublikowano
  • Autor
ja generalnie przod mam obnizony, tyl oryginalny ale z przodu i z tylu miedzy opona a rantem nadkola mam przestrzen na dwa palce :)
Opublikowano
nie wyglada to ladnie ten tyl na fotkach bo sterczy wypiety do gory...wiec obnizaj :D
Opublikowano
  • Autor
german style :P wiecej nie moge obnizyc tylu bo kola wychodza poza obrys nadkola co dale duzo lepszy efekt na zywo niz obnizanie bez dystansu, czy tez z duzym et felgi. musialbym dac duzo twardsze sprezyny na tyl co sie nie sprawdza na naszych drogach i wyboistych zakretach :(
Opublikowano
albo wyglad albo komfort :D ja mam zawieszenia jak taboret ale jest dosc niskie auto...felgi z et35 wypychaja nadkola...
Opublikowano

Witam

Mam pytanko, kumpel ma czerwone sprezyny z e30, czy one wejda do e36 na seryjnych amorach, i czy bardzo obniza auto?? W sumie to troche wysoko siedzi THX za odpowiedz

• 3 lata później...
Opublikowano

podepne sie pod temat ja takze mam e 36 sedana i tyl mam fajnie obniony ale przód stoi jak w jakims harleju hcialbym obnizyc go o jakies 3 cm czy nie musze kupowac amorków sportowych o mam zalozone nowe pozdrawiam aha jesli to pomoze kola mam 225/45/17 powiedzcie jak mozna wsadzic zdjecia

pozdrawiam

Opublikowano
jeszcze jedno jakie mam kupic tylnie ewentualnie sprezyny zby byly takiej wysokosci jak orginalne ale zeby byle twarde sorki z tyle pytan
Opublikowano

do Kornelio

.ja mam -40 i u mnie sie nie chowa...

wiesz co?nie wiem jak to jest ale jestes pewien ze masz -40mm?,bo ja mam u siebie sprezyny weiteca o numerach BM061HA/000 i zadalem pytanie na forum o ile to jest obnizone i powiedzieli ze o 30mm ale u mnie sie chowa kolo w nadkolu no i teraz to nie wiem bo jak u Ciebie przy 40 sie nie chowa a u mnie przy 30 by sie chowalo,to troche bez sensu nie?od razu bylem pewien ze cos jest nie tak z ta glebą,mysle ze jest wiecej obnizona niz 3cm

sam zobacz

viewtopic.php?f=68&t=121875

fakt ze Ty masz E34 no ale moze Ty bys wiedzial co i jak

"TAKI EGZĘPLARZ TO PRAWDZIWY UNIKAT A STAN POWALA NA KOLANA !!!" :lol:

nie wróż ze szklanej kuli http://emotikona.pl/emotikony/pic/027.gif

Opublikowano
  • Autor

moze masz balon a nie opone ;)

ja u siebie mam 205/40/17, obnizenie -80 i chowa sie lekko

P.S.

fotki czarnej juz nieaktualne ale jakos nie ma czasu na aktualizacje galerii.

jesli chodzi o obnizanie i kola to zapraszam na bmw-syndykat.pl ;)

Opublikowano
zapraszam na bmw-syndykat.pl ;)

a wlasnie jak to jest z tym syndykatem?,nie da sie tam zarejstrowac bo nie ma wolnych rejtracji czy cos takiego tam jest napisane oco tam loto?chodzi o zaproszenia tak jak na cultstyle.pl czy jak? :roll:

Opublikowano
  • Autor

hmm nie wiem, jak ja sie rejestrowalem to nie bylo problemu

najlepiej zaloz sobie gwint ;)

zabawa ze sprezynami to zadna przyjemnosc...

ja kupilem 3 komplety a ostatecznie zalozylem gwint

Opublikowano
ja kupilem 3 komplety a ostatecznie zalozylem gwint

to ja na razie mam pierwszy komplet,jak dojde do trzeciego dam znac :wink: