Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem że mam pęknięty stelaż (trójką) lusterka bocznego od strony kierowcy. Przypuszczam że ktoś zaczepił o lusterko, ponieważ ten trójkąt delikatnie wystaje poza obrys drzwi od strony szyby, a na ramce lusterka jest zadrapanie. No i teraz moje pytanie, czy można wymienić sam ten trójkąt co siedzi w drzwiach czy muszę wymieniać całe lusterko? Znalazłem taki stelaż:

http://allegro.pl/bmw-e60-e61-lusterko-zewnetrzne-stelaz-mocowanie-i5901577150.html

Czy można go bezproblemowo złożyć z moim lusterkiem? Nie posiadam elektrycznego składania lusterek, podgrzewania też raczej brak.

Opublikowano
Na moje zdemontuj lusterko będziesz widział co jest nie tak,może jest możliwość pospawania od wewnątrz i złożenia. Jeśli chodzi o przekladkę to będziesz musiał dorobić tulej na której się wszystko obraca ona nie jest rozbieralna i trzeba dorobić.
Opublikowano
Ok, dzięki za info, chyba najlepszym wyjściem będzie zakup całego lusterka (odpadł mi nawet lakier z tej podstawki). A czy przełożenie "tyłu" lusterka (malowanego na kolor nadwozia) jest problematyczne? Ciężko będzie dobrać nowe z takim samym lakierem.
Opublikowano
Z przełożeniem części lakierowanej nie ma żadnego problemu. Wyjmujesz wkład lusterka i pod nim będziesz widział zatrzaski. Podważasz i zdejmujesz. Dla osoby wprawionej wymiana samego elementu lakierowanego to 5 minut roboty. Gorzej z przełożeniem całego lusterka bo trzeba zdjąć tapicerkę z drzwi. Jak będziesz kupował lusterko to sprawdź dokładnie ile masz pinów podłączeniowych u siebie.