Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko, czy może ktoś zakładał z was antenę płetwę z nowych bmw na dach do swojego BMW e46????Nie chodzi mi o imitacje tylko o oryginalną . W moim przypadku z imitacją jest problem gdyż mam antene radiową krótką na dachu tam gdzie ma być płetwa antena. Pozatym w samochodzie mam małą nawigację GPS 1DIN. Co byście poradzili ????

Czy antena płetwa jest jak się nie mylę jest 3zakresowa zarówno od radia jak i gps i telefonu

Opublikowano (edytowane)

W moim coupe mam antene od E90. We wnetrzu tej "pletwy" upchalem odbiornik radia XM i odbiornik GPS holux.

W e46 antene radiowa masz w tylnej szybie, to samo tyczy sie anteny telefonu komorkowego. Tylko modele 1999-2000 maja antene telefonu komorkowego na dachu.

Ma to oczywiscie swoje zalety bo dzieki temu otwor powstaly po wyjeciu tej anteny mozna wykorzystac do wpuszczenia kabli do wnetrza samochodu.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.rzeszow.com/~lukasz/antenadachowa/antenadachowa%20(5).JPG

Edytowane przez LukaszPL
Opublikowano
czyli najlepiej kupić antene od bmw e90. Ja mam Bmw 328i E46 Sedan z 1998 i według twojego opisu ta antena na dachu jest od telefonu , Czy ta antena od E90 też zawiera antenę telefonu żeby podłączyć????
Opublikowano
czyli najlepiej kupić antene od bmw e90. Ja mam Bmw 328i E46 Sedan z 1998 i według twojego opisu ta antena na dachu jest od telefonu , Czy ta antena od E90 też zawiera antenę telefonu żeby podłączyć????

Ja kupilem tylko ten plastik przykrywajacy elektronike. Watpie aby elektronika pletwy e90 pasowala do nawigacji e46.

Zawsze mozesz pletwe E90 wypelnic elektronika od nawigacji e46 lub kupic oryginalna pletwe pochodzaca z e46.

Problem jest taki ze oryginalna pletwa e46 ze wzgledu na swoja konstrukcje i sposob zamontowania nie przykryje dziury w dachu tak jak powinna.

i jakie koszta czegoś takiego????

Sam plastik okolo 40$ plus malowanie 20$