Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym wymienic kierownice na taka z lopatkami do zmiany biegow..

Co oprocz nowej kiery bedzie mi potrzebne?..

Jakies dodatkowe kabelki,kodowania??

Ktos to juz robil?jakie sa koszty?

Opublikowano

jezeli chcesz bez kombinowania : kiera + lopatki + multifunkcja dedykowana do twojego auta do wersji z lopatkami + bimmer ktory to ogarnie jak chodzi o okablowanie.

druga mozliwosc to zakup przejsciowek np w burger tuning jezeli chcesz sobie "sam" robic instalacje :

http://www.burgertuning.com/paddleshift.html

koszty na koncu podobne a wiec lepiej dac zarobic lokalnemu bimmerowi wedlug mnie.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Nie chce nic kombinowac....pierwsza opcja bardziej mnie interesuje..

Czy przy okazji musze zmienic drazek od biegow czy zostaje stary?skrzynie trzeba jakos programowac?kodowac?

Czyli ile taka operacja moglaby mnie kosztowa?

Lacznie z kierownica(multi)?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jestem z podobnym pytaniem.

Mam kierownicę zwykłą bez multi (auto bez navi radio bmw professional.)

images?q=tbn:ANd9GcSohDHIt-QXtS0IZzuO5zOt4P_n_1oupllUPKt-UuQGdSBJGQfi7Q

Mam automat i znalazłem na alledrogo kierę multi z łopatkami:

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/59/06/15/94/5906159490

Czy podejdzie do mojej e91 pre lci i czy coś jeszcze do tego dojdzie? taśma? poduszka na pewno.

Pomocne linki:

DIY:

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=600729 ok.

VID DIY2:

Pozdrawiam

Opublikowano
raczej nie podejdzie bo musisz miec multifunkcje dedykowana do twojego auta a wiec lci nie podejdzie na pewno do pre lci

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Lopatki beda tutaj ok ale multifunkcja musi pasowac do twojego ukladu elektronicznego/skrzyni biegow i modelu. Generalnie masz roznice miedzy ukladami E90/E91 pre lci masz dwie mozliwosci multifunkcji i post lci rownierz dwie, nastepnie w E92/E92 wystepowal jeden przed LCI jeden po lifcie, i to nie uwzglednia wersji specjalnych czyli M3 i 335i gdzie rownierz sa specyficzne mutifunkcje.

Lopatki to mniejszy problem, problem jest z multifunkcja ktora albo trafisz akurat albo musisz zamawiac w ASO pod numer vinu za 700 zl, jednak ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna.

a wiec resumujac musisz kupic kiere z lopatkami odpowiedymi do ciebie (albo je przerobic), potem multifunkcje pod twoj numer vin potem pociagnac kable..

Beda koszty.

Moja La Bunia

DO E9x :