Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie za 100 punktow!! Mam BMW 730 v8 E-38 i chce sie zapytac czy jak sie dodaje predkosci na kierownicy to automatycznie samochod sam bedzie sobie zmieniał biegi?? czy nie?? dodam ze to jest manual. Pytam sie dlatego poniewaz nie wiem czy cos takiego moja ma bo byla po malej stluczce i cale urzadzenie od tempomatu bylo w czesciach.. Pomozcie!!!!
Opublikowano
czy jak sie dodaje predkosci na kierownicy to automatycznie samochod sam bedzie sobie zmieniał biegi?? czy nie?? dodam ze to jest manual.

Nie będzie zmieniać biegów.

W manualu nie ma takich technicznych możliwości.

Tempomat działa tylko na sterownik silnika, co - pośrednio - wpływa na działanie skrzyni, ale tylko automatycznej.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Moje stare jak swiat e34 525 w automacie z tempomatem ma lepsze osiągi niż jak ja osobiście dusze gaz.Przy mniejszym chwilowym zużyciu paliwa dużo ale to dużo lepsze przyśpieszenie.A gdy 1 raz wdusiłem gałke powrotu do poprzednio zaprogramowanej prędkości omal nie spowodowałem wypadku.MOmentalna redukcja i dynamiczne rozpędzanie do rządanej prędkości.Ale to wszystko jest możliwe tylko w automacie!

Technicznie nie widzę pod maską aby to było skąplikowane .Jakiś ślimak wielkości pięści,linka do przepustnicy i puszka z bezpiecznikami ale to tylko to co na zewnątrz.A dodam że auto z EML.

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
witam mam pytanie za 100 punktow!! Mam BMW 730 v8 E-38 i chce sie zapytac czy jak sie dodaje predkosci na kierownicy to automatycznie samochod sam bedzie sobie zmieniał biegi?? czy nie?? dodam ze to jest manual. Pytam sie dlatego poniewaz nie wiem czy cos takiego moja ma bo byla po malej stluczce i cale urzadzenie od tempomatu bylo w czesciach.. Pomozcie!!!!

:duh: :lol: :lol: :lol:

Opublikowano

Nie ma sie co smiac - czlowiek nie mial do tej pory to nie wie. ;-)

Mnie bardziej fascynuje stwierdzenie "mala stluczka -> tempomat w czesciach" ;-)

Galen

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma sie co smiac - czlowiek nie mial do tej pory to nie wie. ;-)

Mnie bardziej fascynuje stwierdzenie "mala stluczka -> tempomat w czesciach" ;-)

Galen

To fakt, ładna musiała być ta "mała stłuczka", żeby zniszczenia zmiażdżyły tempomat :)

Kai