Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Nie wiem czy to dobry dział, nie mogłem znaleźć żadnego na temat oświetlenia, więc mój wpiąłem pod " wygląd ". Dzisiaj zamontowałem ringi LED SMD do mojej E46, wszystko w miare sprawnie poszło i po odpaleniu ringów, troszeczkę się zdzwiłem. Mówię tutaj o ich mocy, świeciły niesamowicie mocno. Z jednej strony super, będę mógł normalnie jeździć na nich jako dziennych i będą widoczne, ale z drugiej obawiam się że wieczorami ludzie będa myśleli że jade na długich i będą mi mrugać. Czy istnieje jakaś opcja kontrolowania ich mocy? Czytałem o jakimś module DRL, dzięki któremu mogę ogólnie sam ustawiać moc z jaką świecić mają ringi + opcja follow home itp. Niestety, nie za bardzo wiem czy ten moduł to jest jakiś uniwersalny, czy specjalny pod Ringi SMD? Aktualnie, wpięte są u mnie w postojówki. Moglibyście pomóc mi dobrać taki moduł?
Opublikowano
Niestety nie. Ogólnie, dzisiaj jezdziłem po drogach ciemnych, wąskich, 1 pasmowych i nikt mi nie mrugał, więc chyba moge śmiało jeździć i nie martwić się że kogoś oślepiam. Dodałem jeszcze żarówki Osram Hyper Blue+ 5000k i w tym połączeniu wygląda to bardzo ładnie, przejrzyście.
Opublikowano
Kolega też kupił SMD do e46 i dostał ten moduł, ale stwierdził, że nie wie jak i w sumie nie chce mu się go montować. Ringi świecą strasznie mocno, aż nie widać tych kółeczek jak w CCFL, no ale raczej nie oślepia. Powiedz mi ile dałeś za żarówki i jak się sprawują? Dobrze świecą? Ile je już masz?