Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki maly problem bo kupilem do siebie drzwi z el szybkami ale tu sie pojawia problem bo nie mam modulu komfortu a wiazke oryginalna bede mial na dniach i tu sie pojawia moje pytanie do was w jaki sposob moglbym to podlaczyc zeby to mialo rece i nogi z gory dziekuje za pomoc
Opublikowano
sprawdzilem drzwi pasazera i tak do silniczka idzie 5 kabli 2 grubsze zolto/zielony i niebiesko/zielony a do 2 wtyczki zolto/czarny zolto/bialy i brazowy
Opublikowano

Moim zdaniem masz nowsze szyby, w twoim aucie były wsadzane inne ale nie powinno być problemu

tu masz schematy elektryczne

http://wedophones.com/Manuals/BMW/1998%20BMW%20318ti%20Electrical%20Troubleshooting%20Manual.pdf

130 strona podłączenie silniczków z modułem komfortu, kolory kabli się zgadzają

wydaje mi się że moduł komfortu można pominąć, w oplu miałem tak zamontowane

z 5 kabli będziesz miał dwa zasilające (te grube), reszta sterująca

musisz się domyślić który jest który

Opublikowano
Juz to kiedyś czytałem on robi sam wiązkę a ja kupiłem oryginalna z wtyczkami postaram sie podesłać zdjęcia a co do modułu komfortu to musi być jakiś konkretny czy nie ma różnicy ?
Opublikowano

znasz realoem.com ?

poszukaj tam po numerze części jaki moduł ma być

skoro masz całe wiązki to rzeczywiście szkoda nie montować tak jak powinno być

ale i tak myślę że namęczysz się bardziej niz robiąc wiązkę, zeby przepchać wtyczki w niektóre miejsca będziesz pewnie musiał je rozebrać :)