Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam jedynke E87 z 2008 roku. Lampy przednie sa niestety zwykle, bez soczewek i bez ringow. Mam wielka ochote na zakup i zmiane na ryginalne lampy juz z soczewkami i ringami. Szukalem na internecie czy te lampy beda pasowac do mojego samochodu bez majsterkowania. Prostej odpowiedzi sie nie doszukalem. W takim razie pytam o to tu. Czy te lampy z soczewkami i ringami beda pasowac? Jezeli nie, to co trzeba zrobic zeby dzialaly tak jakby byly zamontowane w fabryce?

Pozdrawiam :)

Opublikowano

lampy z soczewkami i ringami są tylko dla świateł xeonowych z tego co się orientuje. Wiec musiałbyś auto doposażać i najprawdopodobniej zaprogramowywać o nowe wyposażenie/moduł. Cala zabawa trochę kosztowna:)

http://www.leebmann24.de/bmw-ersatzteile/#!lang=&marke=BMW&mospid=51385&hg=63&btnr=63_0922&grafikid=144102&vin=

Opublikowano
To chyba będzie tak, potrzebne są lampy xenon wraz z przetwornicami (nie jestem pewny jak wygląda kwestia wtyczek) do tego moduł świateł, spryskiwacze reflektorów (zbiornik na płyn, spryskiwacze, wiązka) jeszcze tylko montaż kodowanie i światła są. Temat wielokrotnie był wałkowany wystarczy poszukać.
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz! Spryskiwacze i wszytko do nich juz bylo oryginalnie w zderzaku wiec git :)

Jeżeli masz spryskiwacze a nie masz Xenonów to albo masz nie oryginalny zderzak i spryskiwacze mogą nie działać albo samochód po jakiejś przygodzie i po taniości ktoś zamontował zwykłe lampy. Wydaje mi sie ze spryskiwacze w zderzakach byly tylko z xenonami. Sprawdź od początku czy spryskiwacze działają i jaka masz wersję wyposażenia żeby nie było potem niespodzianki...

Opublikowano

Siema!

Spryskiwacze sa poniewaz samochod jest produkowany na rynek szwedzki i posiadam taka wersje bo tu mieszkam. Tu kazde auto ma spryskiwacze. Nawet w golfie 3 z 1995 roku mialem spryskiwacze. I tak, spryskiwacze dzialaja :)

Opublikowano
Siema!

Spryskiwacze sa poniewaz samochod jest produkowany na rynek szwedzki i posiadam taka wersje bo tu mieszkam. Tu kazde auto ma spryskiwacze. Nawet w golfie 3 z 1995 roku mialem spryskiwacze. I tak, spryskiwacze dzialaja :)

Nie zapomnij pochwalić się efektem jak już wszystko zmontujesz... Może jakiś mały tutorial

Opublikowano
Siema!

a to ci ciekawostka:) dobrze wiedzieć takie rzeczy o "standardowych" wyposażeniach samochodów sąsiadów z północy:)

Dziękuje moderatorowi za usuniecie mojego wcześniejszego posta. Czy to już inwigilacja nowego rządu:)

Opublikowano

Pewnie ze dobrze. Teraz juz raczej to nie jest wymagane w nowszych samochodach poniewaz produkowanie oddzielnych wyposazen specjalnie dla roznych rynkow jest za drogie.

Ale bardzo dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam :)