Skocz do zawartości

320.Centralny zamek raz dziala a raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam od jakiegos czasu borykam sie ze sporym i juz kosztownym problemem otoz jakies dwa miesiace temu nie zadzialal mi centralny zamek zamknolem samochod manualnie guzikami w drzwiach, wrocilem do samocohodu kilkanascie minut puzniej i juz zadzialal czyli otworzyl sie centralnym z kluczyka tak jak zawsze otwieralem i zamykalem i od tamtej pory wiecej nie dziala ten centralny jak dziala.

przy zakupie beti dostalem kluczyk z wbudowanym pilotem ktory ma 3 przyciski nie dzialal od samego poczatku prubowalem kodowac tez nic kupilem drugi taki sam kolejne kodowania i nic kupilem moduł komfortu 100% dzialajacy dalej nic kupilem zamek dzwi kierowcy z mechanizmem od centralnego w poniedzialek bede zakladal...

spr wiazke bagaznik/karoseria nic tam nie bylo podejzanego .

dodam jeszcze ze jak próbuje zamknac otworzyc bagarznikiem rowniez nie dziala jest tylko taki dziwny odglos jak przekrecam kluczyk jak bym rozpedzal jakis silniczek ruchem kluczyka .

tylko co robic jak nie zadziala centralny z kluczyka i co moze byc ze mi piloty nie reaguja ????

Opublikowano
dodam jeszcze ze jak nie dziala to krece kluczykiem w ta i spowrotem zadnej reakcji a jak cos sie odmieni ze dziala to zamyka centralny i otwiera za kazdym razem tylko jak zostawie samochod na jakis czas to juz przestaje lub jak przejade sie kawalek i probuje zamkanac rowniez zazwyczaj juz nie dziala lub odwrotnie :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
miałem podobny problem. raz działał raz nie. u mnie wina była w przewodach pod dywanikiem kierowcy. jeden przewód był skorodowany w jednym miejscu. zaprawiłem go i po kłopocie.