Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Na wstępie dodam, że czytałem różne wątki ale....

Czy ktoś może ładnie wytłumaczyć jak się dorabia instalacje żeby działało lusterko fotochromatyczne w BMW e90 PRE LCI.

Prosiłbym o szczegółowy opis jako że jestem laikiem.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam Wszystkich

Czy ktoś może ładnie wytłumaczyć jak się dorabia instalacje żeby działało lusterko fotochromatyczne w BMW e90 PRE LCI.

Pozdrawiam

To jest najprostrze doposaźenie w bmw lusterko fotochrom wymaga tylko zasilania plus i minus nie trzeba kodować , takie lusterko moźna załoźyć do malucha i teź będzie działać.

Jak juź masz zamiar zmieniać lusterko to kup sobie z kamerą asystenta świateł - do kamery potrzeba dodatkowo linie KAN i kodowanie.

masz czujnik światła albo szyberdach?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam Wszystkich

Pozdrawiam

To jest najprostrze doposaźenie w bmw lusterko fotochrom wymaga tylko zasilania plus i minus nie trzeba kodować , takie lusterko moźna załoźyć do malucha i teź będzie działać.

Jak juź masz zamiar zmieniać lusterko to kup sobie z kamerą asystenta świateł - do kamery potrzeba dodatkowo linie KAN i kodowanie.

masz czujnik światła albo szyberdach?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki już sobie poradziłem ;)

Znalazłem dość dokładny opis co z czy połączyć.

Pzdr

montujesz lusterko z kamerą asystenta świateł? cy tylko fotochrom

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki już sobie poradziłem ;)

Znalazłem dość dokładny opis co z czy połączyć.

Pzdr

Czy moglbys sie podzieli wiedza , ewnetualnie podac link do tego dokladnego opisu jak odlaczyc lusterko fotochromatyczne .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
też dołączam się do pytania czy jeśli mam czujnik deszczu to w jaki sposób zamontować lusterko wewnętrzne fotochrom?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
też dołączam się do pytania czy jeśli mam czujnik deszczu to w jaki sposób zamontować lusterko wewnętrzne fotochrom?

w jaki aucie?

Opublikowano (edytowane)
... Edytowane przez Anonymous
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

E60 schemat lusterka

http://i610.photobucket.com/albums/tt181/malysz1976/Zrzut%20ekranu%20115_zpsr53gfol4.png

pin 3 zasilanie plus

pin 10 zasilanie minus w zasadzie to wystarczy źeby działał fotochrom

pin 1 idzie do modułu świateł (rozjaśnianie po włączeniu wstecznego biegu) bez tego podłączenia lusterko działa bez problemu

piny 4,5 sterowanie fotochromów zewnętrznych

• 5 lat później...
Opublikowano
Witam doposażyłem sobie f31 w lusterko wewnętrzne fotochrom działa super ale mam błąd w ista nie oczekiwany komponent lin może ktoś wie co trzeba zakodować aby błędu nie było.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłączyłeś tylko zasilanie ?
  • 3 miesiące temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Cześć. Odgrzebię temat. Mam w swojej e60 lusterka zewnętrzne fotochromatyczne a muszę je zmienić a nie chce płacić tyle za lusterko. Więc chcę założyć zwykłe podgrzewane niebieskie. Tylko w starym mam 4piny a w nowym tylko 2. Jak to podłączyć. Nie mam miernika żeby sprawdzić który pin do którego ale to mniejszy problem. Pytanie co zrobić z pustymi pinami. Trzeba je do czegoś podłączyć czy wszytko reszta będzie działać bez nich?