Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pierwszy problem to to ze po zatankowaniu do pelna do pokazuje mi troche ponad polowe, ale to nie jest az tak wielkie problem

Otoz zalozmy ze mam pol baku i faktycznie pokazuje te pol baku. Wsiadam za np 2 godziny do samochodu,pokazuje mi pusty bak, swieci rezerwa a w czasie jazdy sie podnosi wskazowka od paliwa ale trzeba zrobic bardzo duzo kilometrow zeby pokazala faktyczny stan paliwa.

Czy to normalne???

Moze da sie cos z tym zrobic???

Opublikowano
Masz dwa czujniki poziomu paliwa, po stronie pasazera jest razem z pompa, i po stronie kierowcy jest tylko czujnik/potencjometr. Musisz sprawdzic oba czujniki. Po wymontowaniu na zewnatrz podlacz ohmomierz i powoli przesluwaj plywak. Jesli w jakimkolwiek momencie stracisz kontakt, bedziesz musial wymienic cala czesc. . Wystarczy, zeby na moment potencjometr stracil kontakt, zeby wskaznik w liczniku przestal pracowac, lub mial mylny odczyt. Czujnik po stronie kierowcy, ma podlaczona rurke plastikowa, w srodku zbiornika paliwa, musisz ja rozlaczyc zanim wyjmiesz, tak samo przy zakladaniu, upewni sie ze ja dobrze polaczysz, posmaruj O-ring.