Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moje bmw włącza samo kierunek w prawo :( teraz to i nawet jak włączę w prawo to mruga w lewo żal co to sie popsuło...?

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

Opublikowano
Jak ja odłączyć trzeba zdjąć kierownice ?

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Hehe to łatwo powiedzieć dopiero wrucilem z pracy pomijając temat :) w sobotę zdejmę z pod kierownicy i zobaczymy co bendziemy widzieć :) dodam ze pomogłem sobie w ten sposób . Włączyłem motor i kierunkowskaz w lewo i wyłączyłem motor kierunek w prawo sie nie pali na postój :)

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
sprawdzilem dzis kostki wszystko ok ale nieraz gdy ruszylem kierownico w prawo lewo przestawal czasami rzadko kiedy, dodam ze po odlaczeniu wlacznika komletnie nic nie daje dalej miga

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Kierunek sam się naprawił :) chyba zawilgotniała moduł LCm bo po otworzeniu jego skrytki coś odparowała :) nowy problem jest związany teraz z dmuchawa klimatronik swieci dmuchawa nie działa :( chyba zgłupiej

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

Chyba pad jeż

A kierunek dalej schwankuje

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Podmień lcm i zobacz czy problem występuje. Pamiętaj aby na nim nie jeździć, bo jak zmienisz przebieg to wyskoczy Ci kontrolka (kropka) na liczniku. Która informuje o różnicy przebiegach między modułami. Potem tylko programowanie PA softem. Jak mieszkasz blisko mnie to możemy podmienić akurat mam moduł taki w garażu. Bo kupiłem, a okazało się, że co innego było przyczyną usterki :) Jeża też bym podmienił bo może co innego padło. Choć przeważnie on się sypie.
Opublikowano
Dzięki za pomoc ale mieszkam w de wymieniłem jeża i dmuchawka działa na wtyczce aż trochę go przytopilo chwilowo kierunek jest ok już 4 dzień może to od wilgoci albo tego jeża ?

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Kierunkowskaz nie przestal Dalej mu Odwala

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

A nie masz przypadkiem szyberdachu? Bardzo często jak się zapchają kanaliki do odprowadzania wody z okolic szybra to woda sączy się wprost na moduł LCM.

Generalnie jak Ci go zalało to możesz spróbować go wysuszyć porządnie - jeśli długo ta wilgoć tam nie gościła to może nic się nie stanie. Jak wilgoć swoje odleżała to pewnie niektóre styki już chrupie rdza i wtedy to już padlina.

Pzdr.

Opublikowano (edytowane)
2 tygodnie było ok teraz wracam z pracy i znów widzę to samo :( wczoraj padało trochę. Niemam szyberdachu Edytowane przez Adam94

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Może to włącznik ? Bo jak poruszam nim w prawo lewo szybko i zmienię ze chce migać w prawo to miga w lewo jak w lewo to miga w prawo chyba zwariuje :/

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Dziś sprawdziłem moduł nie ma w nim nic spalonego przy okazji go wysuszylem nie pomoglo

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Muszę raczej tak spróbować to jest niemożliwe :/ jak zmienię dam znać

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Dziś próbowałem z nowo manetko i nic to nie pomogło miga dalej

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Zamówiłem moduł używkę w de o takich samych numerach zobaczę co bendzie sie działo po wymianie :) w tym tygodniu dojdzie 100 € kosztował :D

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Problem naprawiony :d wystarczyło inny moduł po wymianie problem znikł odrazu ale słynna kropka zaświeciła sie przy przebiegu haha i bez ruszania autem Odraz po wymianie chyba trzeba wklepać vin

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
kropka owszem od razu się pojawi. Ale jak nie bd jechał i wrócisz do starego modułu to zniknie. Ale jak tylko bd różnica przebiegów miedzy modułami to wtedy będzie kropka. Musisz zaprogramować moduł PA softem. http://allegro.pl/bmw-scanner-pasoft-1-4-0-interfejs-diagnostyczny-i5791059365.html takim jak na tej aukcji. No i kropka zniknie. Chyba, że Ci nie przeszkadza to można jeździć :P (mnie osobiście by denerwowała). Przeważnie lcm siada. Ja kupiłem do siebie pro forma lcm z doświadczenia wiem, że warto aby gdzieś leżał zapasowy sprawny moduł. :roll:
Opublikowano

Dis nie da rady ? Jeździłem już na tym module to muszę wklepać ten stan km co na liczniku i vin :). ?

Dobrze ta kropka malutka :p

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Lampy nie podnoszą sie góra dół brak regulacji coś trzeba przestawić w tym module ?

Obejrzyj Moje BMW