Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zauważyłem, że trochę trzęsie silnikiem na biegu jałowym.

Auto to E91 2.0 177KM N47 automat.

Co o tym sądzicie?

Na filmie mocno nie widać, ale w rzeczywistości dość mocno drży. Nawet jak mam drzwi od kierowcy otwarte to widać jak drżą.

https://youtu.be/1wkkOYrphVM

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Siema mam podobny problem też mi trzęsie silnikiem na pozycji D dotego zauważyłem dziwne buczenie podczas przyspieszania :mad2:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mi też lekko drży auto - ten sam zestaw n47, automat.

Będę zmieniał koło pasowe ma luzy i jest popękane - ono może powodować takie drgania - zobaczę czy pomoże.

Mam jeszcze jeden problem że jak odpalę auto po nocy jak jest zimne to mi silnik lekko kuleje przez 3-4 sekundy i potem już ok. Jak go zaraz zgaszę i odpalę drugi raz to już tego nie ma.

Świece są ok, akumulator nówka, rozrusznik ok.

Też tak macie?

Opublikowano

Wszystkie e90/1 sie trzesa.

Albo inaczej - jeszcze nie spotklalem 3ki coby sie troche nie zelepala.

Radze porownac z innym egzemplarzem.

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
jeszcze sobie wtryski sprawdzę w INPIE choć ponoć ona mało powie bez prób przelewowych.
  • 1 rok później...
Opublikowano

zdejmij osłone i popatrz na prace silnika

wygląda jak by cos osłone przesuwało bo korek oleju (czyli blok silnika) drży niewiele :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie powinno tak bujać silnikiem, ja miałem w n47 dźwięk kończącego się łańcucha rozrządu właśnie przez uszkodzone koło pasowe które dosłownie stanęło dęba
Opublikowano
Potwierdzam koło pasowe wprowadza silnik w tzw rezonans.Po wymianie łańcucha rozrządu, koła pasowego silnik nie drga.Może 2 zł nie ustoi :D ale jest nieporównywalnie spokojnie :cool2:
Opublikowano
To co sugerujesz u mnie? Rozrząd i kolo pasowe? Jaki orientacyjny koszt?

W KRK około 4k.Wymiana rozrządu, koła pasowego, pompy wody.Części użyte łańcuch IWIS koło CORTECO :cool2:

Opublikowano
To mnie pocieszyliscie...

Ale to jest cena w Krakowie na forum już widziałem że chłopaki wymieniają za 2600. U mnie doszło do rozrządu koło i pompa oleje filtry

Opublikowano

A jest mozliwe ze przyczyna jest samo kolo pasowe? A rozrzad ok?

Moge na chwile odpalic samochod ze sciagnietym paskiem? I zobaczyc czy bedzie drgal i halasil?

Opublikowano
Podepnę się do tematu mam silnik 2.0 benzynę 150km i po wymianie świec wszystko sprawdzałem dwa razy czy dobrze powkładałem silnik gdy rozgrzeje się występują drgania co 20 sekund czy ktoś wie co to może być?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jest mozliwe ze przyczyna jest samo kolo pasowe? A rozrzad ok?

adamo0077 oczywiście że może tak być, najlepiej podjedź do jakiegoś kumatego mechanika który sprawdzi te elementy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij pasek i odpal, wtedy będziesz wiedział na czym stoisz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.