Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz drugi :)

Mam kilka mankamentów w mojej x3 - jednym z nich jest problem z otwieraniem szyb i lusterek w panelu sterowania od kierowcy - raz działa raz nie. Ktoś już miał coś podobnego? Padnięty jest cały panel czy może gdzieś indziej szykać przyczyny? Szyby z innych drzwi się otwierają, problem jest tylko z panelem od strony kierowcy.

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Musisz to rozebrać.Przecież tam mozę coś nie łączyć a tak to jak ma ktoś w czymś pomóc :duh: :duh: :duh:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Właśnie rozebrałem i tam za wiele nie ma...kostka i płytka z układami scalonymi :D wygląda ok a jednak nie działa...napięcie do sterownika dochodzi bo czasami działa a działa też podświetlenie, więc pewnie panel do wymiany :(
Opublikowano
Nigdzie nie ma panelu z funkcja składania lusterek a już mnie męczy to, że nie mogę nawet otworzyć szyby...czy jak zakupię taki bez tego przycisku, to będzie działał? Tj. lusterka będą się składać z pilota czy w ogóle ta funkcja zniknie?
Opublikowano
Panel jest ok, jedz do kogoś na kompa ale na 100% uszkodzone coś w module komfortu... Wstrzymaj się do piątku, będę odbierał swój z naprawy lub będę zakładał drugi. U mnie po wymianie słynnych przekaźnikow od centralnego zamka w module komfortu zaczęły się dziać takie cuda, najpierw zniknęła regulacja lewego lusterka,następnie składanie i prawe lusterko, a na końcu sterowanie szybami... Możesz to prosto sprawdzić, przytrzymaj przycisk otwierania w kluczyku, jak nie opuszcza się szyby to masz rozwiązanie, ten panel się nie psuje :-)
Opublikowano

Tak tak.....sam wymieniałem wieć napewno się nie psuje :):)

Oczywiscie ze moduł komfortu też mozę dawać taki objaw i zgadzam się jak najbardziej jednak w większosci przypadków jest to jednak ten panel bądż wiazki kabli idące do niego

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
To na pewno panel - szyby z pilota się otwierają, z innych przełączników też...nie działa tylko jak chcę je opuszczać panelem od strony kierowcy :D panel niecałe 470zł :| wszędzie są bez przycisku otwierania lusterek, więc pozostaje mi zakupić nowy
Opublikowano

Zamówiłem nowy panel sterowania i generalnie dalej to samo...poza tym panelem wszystko działa, tj szyby się otwierają, z kluczyka też, lusterka z kluczyka się domykają. Panel normalnie się świeci i co jakiś czas załapie.

Czy ktoś ma jakiś pomysł jak mam szukać przyczyny żeby nie rozbierać połowy samochodu? :P

Opublikowano
A czy zrobię to sam kabelkiem i programem czy tylko ASO? A może jakoś napięcie źle dochodzi? Kurcze, podobno jakby moduł był do zakodowania, to nie działałoby domykanie z pilota...jak to jest?
Opublikowano
Jak dla mnie masz coś spierdzielone z modułem komfortu a nie z panelem, wymiana panelu nie wymaga kodowania modułu komfortu. Byłem w ASO i pytałem jak u mnie był z tym problem... ;)
Opublikowano
Dzięki za podpowiedź i wybacz za głupie pytania :) BMW mam od tygodnia, wcześniej przez 8 lat jeździłem autami grupy VAG, gdzie prawie wszystko szło zrobić jednym programem i kablem.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy ktoś jeszcze na forum zajmuje się takimi rzeczami? Polecony tutaj forumowicz nie odpowiada mi na moje pytania w tej kwestii...pewnie ma dużo pracy :( (nie piszę tego złośliwie tylko tak na prawdę myślę)
Opublikowano
Czy ktoś wie jaka jest KONKRETNA przyczyna, gdy lusterko wiecznie zmienia swoją pozycję po otwarciu auta, powrotu do normalnej pozycji z pozycji parkowania do krawężnika? Za co trzeba się wziąć żeby zlikwidować tę usterkę??? (e83/2009)