Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio miałem taki przypadek że zawiesiła mi się pompka paliwa w lewej komorze zbiornika i nie przepompowało mi paliwa do prawej co w konsekwencji sprawiło że auto stanęło mi na drodze. Rozebrałem to wszystko, poczyściłem, poskładałem i problem znikł. Teraz pojawił się gorszy ponieważ przez jakieś 2 tygodnie auto zaczynało tracić moc. Wyglądało to tak że jadąc płynnie na 4 biegu i utrzymując stałą prędkość z obrotami na poziomie 1500 nagle tak jak by beta zaczynała szarpać, coś jak by ją muliło na sekundę i puszczało. Przy normalnym przyśpieszaniu lub jazdą z większą ilością obrotów to się nie powtarzało. Dziś wracając do domu zauważyłem że wogóle nie chcę za bardzo przyśpieszać. Jadąc pod lekką górkę gdzie normalnie 5 szła ostro do góry dziś na 4 biegu przy 80km/h nie miała siły się bujnąć dalej.

Ktoś ma pomysł co się może z nią dziać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko..

Podaj błędy z inpa i live data, 4 lub 5 bieg i pedał w podłodze od 1800 do 3500 obr./min.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Błędy były takie tylko:

bez%2525C2%2525A0tytu%2525C5%252582u.jpg

Nagrałem filmiki ale później jak coś wrzucę, teraz wydaje mi się że szedł normalnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pokazałeś tylko jeden błąd - przepływomierza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

A jest możliwość że to przez niego coś takiego się dzieje?

Więcej błędów nie było, chyba że coś mi gdzieś umknęło. Jutro jak będę miał więcej czasu to siądę jeszcze raz i posprawdzam dokładnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak najbardziej, chyba, że odpinałeś go i odpalałeś auto, wtedy zapisuje błąd.

Suwak na zdjęciu jest wysoko, więc może było coś niżej :wink: trochę go opuściłeś i nie widać ilości błędów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Faktycznie nie zwróciłem uwagi że tam mogło coś jeszcze być. Jutro to ogarnę na spokojnie i jak będzie Ci się chciało to mógł byś wieczorem rzucić okiem na ten temat.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma sprawy :wink: zrób od razu live data.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Witam nie chce zakładać nowego tematu wiec zapytam tu.Mam podobny problem gdy podłączona jest pompka w baku auto się zamula na chwilę przy 2500 obr.potem idzie znowu.gdy odlacze kostkę od pompy problem nie występuje. Może musze jeździć bez pompki tylko zawsze trzeba mieć 1/2 zbiornika inaczej nie zapali.