Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy problem z moim bmw 520d 163km wyglądał następująco bmw odpalało i gasło po ok 2-3 sek tak przez 2 razy za 3 już odpalała mowa tu o zimnym silniku (rano)podejrzenie padło w moim przypadku na przekaźnik świeć żarowych ponieważ problem zaczął się przy przymrozkach wiec udałem się do zaprzyjaźnionego warsztatu przekaźnik wymieniony brak innych błędów.Rano gdy tylko otworzyłem oczy :roll: pobiegłem do garażu by odpalić BMW ku mojemu zaskoczeniu sytuacja się powtórzyła :cry2: wiec znowu udałem się do warsztatu po 2 dniach auto odebrałem odpala ze strzała problem był z DPF który się stopił i był problem z przepływem spalin w sumie to nie wiem czemu dopiero teraz go pozbylem ponieważ auto odżyło jedyna wada jest czarna końcówka tlumnika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: sorki za pisownie lecz nie o to chodzi napisalem tego posta informacyjnie byc moze ktos moze miec podobny problem :mad2: :mad2: :mad2: pozdrawiak :cool2:
  • 4 lata później...
Opublikowano
Dlugo miałeś problem z tym odpalaniem? Zimy dawno nie było w wlkp i nie przejmowałem się tym ze czasem musze z 2 razy nadusić start. Teraz zaczynają się przymrozki i robi się ten sam problem 3 albo nawet 4 razy musze nadusić start pozniej jest tak jak zawsze. Odpali od strzała i zaraz zgasnie.. u mnie tez żaden błąd się nie świeci. Auto się zbiera mysle ze całkiem spoko. Spalanie nie jest duże. Pytam bo chciałbym sprecyzować czy u mnie tez napewno do będzie dpf. Świece i sterownik wymieniłem.