Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kolejny problem z moją E36 po swapie który zauważyłem kilka dni temu. Strasznie szybko rozładowuje mi akumulator tak że po nocy już nie ma opcji żeby odpalić samochód bo przekręci wałem może raz czy dwa i koniec. Mimo że akumulator już się kończy, zmierzyłem pobór prądu na wyłączonym zapłonie, bez kluczyka, wszystkie odbiorniki wyłączone. Wychodzi -0,30A a z tego co pamiętam ma być max -0,03A.

Oprócz tego przy podłączaniu klemy no akumulatora (przy stykaniu) słychać kliknięcie gdzieś w samochodzie w okolicach deski rozdzielczej, nie wiem co to jest, kliknięcie jak z przekaźnika, sprawdzałem skrzynkę bezpieczników ale tam nic nie słychać, to jest gdzieś w środku auta przy zegarach. Dodam że nie mam klimy.

Opublikowano
podepnij miernik żeby ci wskazywał pobór prądu i potem po kolei wyciagaj bezpieczniki :D jak zobaczysz że pobór spadł to sprawdź od czego wyciagnałes bezpiecznik i wtedy juz wiesz gdzie szukać przyczyny.
szukam
Opublikowano

kurde, faktycznie logiczne a ja oczywiscie na to nie wpadłem ;D

aż się przejdę teraz sprawdzić to fajke zapale :D