Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów ponownie, mam do Was prośbę o pomoc w znalezieniu numer części.

Po świętach wymieniałem olej, dodatkowo ze względu na to że poprzedni użyszkodnik auta miał długotrwały wyciek z klap kolektora ssącego, a pojawił się dostęp do kanału, postanowiłem zdjąć ową płytę usztywniającą i wyczyścić cały spód. Na tej płycie znajdowało się kiedyś jakieś wytłumienie piankowe, które przez bieg czasu i olej zostało w dużej mierze "zjedzone". Postanowiłem się tego pozbyć bo trzymało się tylko na jednym kołku. Niestety nie było już opcji odczytania numeru OE bo zostało tylko kilka cyfr. Szukałem w katalogu prawie godzinę, ale poza samą płytą tej "pianki" nie znalazłem.

Numer tej płyty: 31 11 6 759 878, jest na diagramie przedniej osi http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=NJ51-EUR-11-2005-E61-BMW-525d&diagId=31_0655#31116759878

Jest tam też coś o numerze 20, podejrzewam że to właśnie ta pianka tylko jak się do niej dokopać? Na liście części jej nie ma.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możliwe że ta pianka jest w komplecie z płytą. Na stronie BMW ASO Sikora w katalogu online są skreślone numery 20 i 21 tak że chyba nie są w sprzedaży.

EDIT: Ale chyba znalazłem na allegro tą piankę z płytą: http://allegro.pl/bmw-e60-e61-e63-oslona-plyta-pod-silnik-6759878-i5839497956.html

Opublikowano

Dziękuję kolego za zainteresowanie. Niestety po zdjęciach wnoszę, że ta pianka również pływała w oleju niczym sardynki :(

Gdyby była tylko w komplecie to było by nieciekawe posunięcie producenta. Montowana jest na 4 plastikowych kołkach i ma własne numery OE. Niestety tak jak pisałem zostały mi z tego numeru tylko resztki.