Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niosę się z zamiarem kupna właśnie takiego autka. Prosiłbym o opinię na co zwrócić uwagę co ewentualnie lubi odmówić posłuszeństwa itp.

A dodatkowo mam jeszcze jedno pytanie.

Przeglądając ogłoszenia natknąłem się na autko 335 306KM. Totalnie się nie znam na tych silnikach ale czytając brednie lub nie, jest to ponoć bardzo ale to bardzo dobre autko myślę tutaj o właściwościach jezdnych + moc.To autko jest na dwóch turbinkach :o

Tylko zastanawiają mnie dane podane w internecie. Mianowicie średnie spalanie 325i oscyluje w granicach 10-11 l. ( może ktoś na własnym doświadczeniu opowiem ile to pali :] ) a 335i raptem 1-2 l więcej przy tak rozbudowanej mocy.

Oczywiście domyślam się, że auto które oferują na aukcji jest po prostu szrotem. Mam zamiar prześwietlić je za pomocą Bmw check ale dopiero po osobistych oględzinach gdyż mam zaledwie 70 km do Elbląga.

Tak gdyby kogoś zaciekawiło podrzucam linka http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-3-0-benz-pakiet-m-ID6yft7n.html#631af43af9

Wracając ogólnie do tematu 325 218 KM daje radę dla przeciętnego użytkownika który lubi wcisnąć gaz do dechy :)?

Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Opublikowano
W 335i spalanie średnie w granicach 14l jest jak najbardziej możliwe przy dynamicznej jeździe. Ale paliwo to nie wszystko co powinieneś brać pod uwagę rozpatrując zakup. N54, bo domyślam się, że mówisz o przedlifcie to udany silnik i zdobył kilka nagród w tym silnik roku zdaje się. Brzmi ładnie, moment dostępny już od niskich obrotów i w szerokim zakresie. Silnik udany, ale z kosztami liczyć się musisz: czyszczenie kanałów dolotowych, częstsza wymiana oleju (zalecałbym) w związku z dość wysoką temperaturą pracy tego silnika (110-120stopni) i obciążeniem, pompa wody, pompa paliwa, wtryski, 2x turbo, czujniki o2. Jednak jeżeli chodzi o cenę, to do ceny egzemplarza, który wstawiłeś musiałbyś dołożyć jeszcze drugie tyle, a i tak wybór jest znikomy bo głównie to powypadki z USA. Za granicą te auta trzymają cenę i doliczyć musisz akcyzę, stąd wychodzi niemała kwota za dobry egzemplarz. Szroty sobie odpuść, bo zbankrutujesz.
Opublikowano

Rozumiem , że 325 jest zdecydowanie tańsze w eksploatacji?, a w dodatku w tych widelkach cenowych łatwiej będzie znaleźć coś godnego uwagi, niż wspomniane 335?.

Możesz mi coś więcej nakreślić o 325.... bo jeżeli chodzi o 335 to właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałem.

Pozdrawiam

Opublikowano
Hehe, nie... ślicznotka jest w fazie dopieszczania z założeniem, że jeszcze mi posłuży :) Powodzenia w szukaniu i nie daj się wpuścić w kanał, lepiej słabsze auto a pewne niż mocniejsze w okazyjnej cenie z minami w bonusie. A jak będziesz miał pytania o 335i to wal śmiało na PW.
Opublikowano

Mam 325xi 11 miesięcy.

Spalenie po mieście to około 15 litrów.

W trasie jak ciśniesz to około 10-11, mówimy tu o zap....

W trasie na tempomacie do 120-140 schodzisz bez problemu poniżej 8 litrów.

Ja mam automat i xdrive wiec dolicz dwa litry średnio.

Auto mam doprowadzone do ideału, brak jakiegokolwiek błędu na kompie. Nox + nowy termostat.

218km nie powala ja jestem w trakcie zmiany na 272km.