Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam 116i i BMW i mam mała zagwostke gdy ruszam na 1 biegu lub drugim na małych obrotach drży lekko auto jak zatrzymam sie i trzymam na chamsku wrzucam na 1 bieg lekko popuszczaj do oporu zaczyna drgać co normalne ale wrażenie jest jakby jakiegoś stukotu czy sądzicie ze moze byc to dwumasa czy łożysko oporowe czy poduszka pod skrzynia auto ma 96 tys km przebieg potwierdzony jak jadę czy na luzie jak mam niesłychanie nic nieszarpie nic sie niedziele podczas jazdy totalnie nic niedrzy rownież jak jadę na co obstawiacie czy to moze nic z tego co napisałem macie jakieś przypuszczenia?
Opublikowano

męczyłem się z podobnym problemem przez jakiś czas, przebieg 80K aktualnie, też miałem wizję dwumasy itd, wystarczyło wykonać u dobrego fachowca zbieżność i jak ręką odjąć, wszystko jest idealnie :)

ps. proszę moderatora o przeniesiecie tematu szkoda śmiecić

Opublikowano
Zgadzam sie z tobą ale to robiło by podczas jazdy a ja byłem u mechanika i odrazu poprawił mi humor na święta mówi domnie dwumasa mowię nie niewierze niedawno mi to spokoju niewierze już tak szybko mechanikom mam jednego zaufanego ale święta chłop odpoczywał zacząłem czytać szperać obejrzałem w necie budowę motoru i okazuje sie ze rozrząd czyli łańcuch i cała reszta jest na tyle motoru niedaleko dwumasy .jestem użytkownikiem tego auta od 2 tygodni wiec jeszcze sie niezapoznalem na tyle z moja niunia sprawdziłem pokolenia sprawdzam w komputerze auta i niewierze własnym oczom nawet milimetra niebyłe na wyswietlaczu oleju co powodem było uszkodzona nakrętka na misce olejowej i kap kap zrobiło taki brak przeciągu 3/4 dni od ostatniej kontroli oleju dolarem olej do poziomu co spowodowało ze napinacz chydraliczny działa pod ciśnieniem oleju który miedzy innymi smaruje motor i problem w 90% zniknął zaraz poświęcacie sprawdzam napinacze zmiana oleju wraz z pompa wody i sprawdzę stan łańcucha bo moze przez ten brak nieświadomy oleju sam go teraz trochę uszkodziłem
Opublikowano
Poważnie ci mowię okazało sie wsumie jutro wypełni to potwierdzę ze niski stan oleju jaki miałem nieświadomie spowodował ze napinacz chydraliczny który pod wpływem ciśnienia oleju a olej ten sam jest co masz w obiegu w silniku nienaciagal czy napinała Łańcucha i na pierwszym biegu lub drugim jak masz małe obroty powodował ze łańcuch zaczynał drgać wpadał w rezonans i stond ten stukot był o mały włos i bym sobie działa narobił teraz muszę sie dowiedzieć bo jestem nowym właścicielem co muszę zrobić zmienić napinacze odrazu jest dobrze ponoć z pompa wody sprawdzić łańcuch i dobry olej i pilnować stan oleju poznaje sie z tym motorem i wszelkie podpowiedzi miłe widziane na co zwrócić uwagę