Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Czy szanowne grono userów będzie w stanie mi powiedzieć jak wymienić wałek kontaktowy taki o:

http://allegro.pl/bmw-e34-e36-stacyjka-kluczyk-walek-kontaktowy-i5777433312.html

Ukręcił się, bębenek wyjęty, kostka odkręcona, od "dołu" wyjąć się na pewno nie da, od strony bębenka jest pewna szansa bo trzyma go plastikowy pierścień, tylko czy nic nie trzyma tego wałeczka np.od góry , pod osłoną plastikową? Jest tu jakiś magik który to wymieniał? Nie chcę na siłę czegoś robić żeby nie popierd... czegoś :)

Opublikowano

No dobra wyjąłem, trzeba wcisnąć śrubokrętem środkowy, obracany wałek, po czym małym wkrętaczkiem lekko wyjąć plastikowy pierścień mocujący:

Zobaczymy jak z zamontowaniem pójdzie, a i pamiętajcie żeby dobrze pooglądać i porównać ten wałek, u mnie nie wiem czemu, do E36 compact z 1999 roku pasuje od E46, inny rodzaj "krzywek" ale sympatyczna obsługa sklepu zwróciła mi właśnie uwagę na co patrzeć. :cool2:

eGSBWKrooTDtatoaf-AswfzVNnyMO9AvPGoYwCP5-xmIHHTrhHAnc5b1A8MZwTBLh_KfUNQb9j75Rqvi2baxF79ty_mOUQ4QDUyDJMipsIMue22H18AyrgehSP8FzbIeNyX6w-w22iMX-YMlK8qPA0NjAesNEiI-__pL1f3lSegpOd7ezddmH8NSJtHMGurBEJ2X_Purr46ebtI4HPyLgJgcEADaPZh7YP_bNtpRoMPpPWIi2DuJMvVYTTMEyp0CscYWDEcgD0tPb01AT5KYY1TY7XpSPu1yMXRtFZfbsN_3niTU-4gny44TRUTjobWSe_SdzOBBWQ1BppK3-gKHDkK-nc42RyPShRkxqyhGAqJ_f-fTMyTJ-Yhsgru5i7UaBMQP8P4_zjNcrM8rqL56TUCMtm2NK_dA50jjEFm_hPllhRNt0xa5kYNPOvfbuz0MDw8e0Jbz-1smW_5klCIMUBltkIIgls0mdj-KS_Ws_8c4rN-9E9FCZI2cJWOJnVdVRv-y72IsLgZVHcfdUbF1jh2e0aksEs9COXoElnvShj6eKPMjTWnyO9b1DG1eSdBchLR1=w664-h373-no

Opublikowano
Hehe sam sobie odpisuję :mrgreen: ale nie wiem o co kaman... dziś powkładałem wszystko i doopa, teraz kluczykiem nie mogę obrócić w żadną stronę :mad2: nie mogę też go w związku z tym przekręcić w pozycję w której mogę wyjąć bębenek... :duh: Jakieś pomysły? No i szczęśliwego Nowego 2016 Roku :)
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam forumowiczow. mam do was pytanie. pod moja nieobecnosc szwagier jedzdzil moim autem i ukrecil mu sie pod domem walek kontaktowy. zablokowalo mu kierownice nie mogl odpalic wiec postanowil sam cos pokombinowac. rozebral wszystko , zgubil gdzies ten stary walek , nie mogl porownac wiec normalnie zamowil walek do bmw 523i 98r ale problem jest taki ze nie pasuje. teraz pytanie czy moze byl wlozony juz jakis z innego modelu czy i tu kieruje do was pytanie bo on nie jest pewny czy miedzy walkiem kontaktowym a stacyjka jest jeszcze jakas czesc biala plastikowa , cos mowil ze niewie czy przyadkiem nie zgubil tego gdzies
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam forumowiczow. mam do was pytanie. pod moja nieobecnosc szwagier jedzdzil moim autem i ukrecil mu sie pod domem walek kontaktowy. zablokowalo mu kierownice nie mogl odpalic wiec postanowil sam cos pokombinowac. rozebral wszystko , zgubil gdzies ten stary walek , nie mogl porownac wiec normalnie zamowil walek do bmw 523i 98r ale problem jest taki ze nie pasuje. teraz pytanie czy moze byl wlozony juz jakis z innego modelu czy i tu kieruje do was pytanie bo on nie jest pewny czy miedzy walkiem kontaktowym a stacyjka jest jeszcze jakas czesc biala plastikowa , cos mowil ze niewie czy przyadkiem nie zgubil tego ?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.