Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z katalizatorem w moim bmw ponieważ zaczął strasznie hałasować i nawet po uderzeniu w niego ręka słychać jakieś brzęczenie.

Co zrobić w takim przypadku ? zamontować strumienice oferowane na allegro ? Proszę o pomoc i pozdrawiam :)

Opublikowano
Jak to zwykle bywa pękła obudowa.Wymontuj,odetnij osłony termiczne które są przyspawane i pod nimi pewnie będzie problem.Nie daj się naciągnąc na strumiennice bo z bmw zrobisz sobie poloneza.
Opublikowano
Myslisz ze powodem moze byc peknieta obudowa ? Wrazenie jest takie jakby cos latało w srodku. Mozesz mi dokladnie opisac jak to naprawic ? :)
Opublikowano
a który rok ? bo w bmw przed 98 rokiem był jeden katalizator czyli (m52) a po 98 trzy katalizatory (m52TU). Jak masz przed 98 to kup katalizator na allegro i wytnij stary wstaw nowy. Dasz strumienice będzie głośniej pracował i do tego metalicznie dzwonił.
Opublikowano
to masz jeden katalizator. Ja bym poszukał jakiegoś katalizatora. W poprzednim aucie wstawiłem strumienice zamiast kata (bo rozsypał się) i była to jedna wielka porażka auto zrobiło się głośniejsze i do tego jeszcze metalicznie dzwoniło. Ja bym poszukał jakiegoś katalizatora.
Opublikowano
Kupno używki wcale nie jest takie proste, bo ceny też zabijają a pewności nie ma kiedy Się rozsypie. Zamawiaj z tej stronki http://www.polonez-kat.com.pl/pl/metalowe.html dużo osób chwali ich produkty.S am na dniach będę zamawiał właśnie kata w tej firmie, bo już dość brzęczenia ala poldek Borewicz
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.