Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, gdyż ułamał mi się króciec do magistrali wodnej w dolnej pokrywie rozrządu silnika M50b25.

Pytanie moje jest takie, czy ten króciec jest wkręcany, wklejany, czy stanowi integralną część pokrywy i muszę ją wymienić ?

Jeżeli jest on integralną częścią pokrywy to może znacie jakiś sposób na naprawę tego bez wymiany tej pokrywy, bo jak poczytałem co się wiąże z wymianą to mi włosy dęba stanęły :mad2:

Opublikowano
Ten króciec nie jest odlewany razem z pokrywą ,wygląda na to że jest wciskany.Nie masz nic do stracenia postaraj się usunąć resztę tak żeby odłamki nie wpadły do kanału wodnego.Najlepiej sprawdż na innej pokrywie czy dasz radę wyjąć taki na podmianę.
Opublikowano

Dzięki za informację, dzięki niej pojawiło się światełko w tunelu, bo nie uśmiecha mi się ściąganie tej pokrywy, a co za tym idzie głowicy. Nigdy nic nie było kręcone przy tym silniku i chciałbym aby tak zostało :D

Pozdrawiam