Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z poprawnością działania INPA na Windows 10.

Wcześniej miałem Windows 7 i chodziła. Teraz niby się instaluje i pokazuje modele aut ale nie wykrywa kabla (mimo zainstalowanych sterowników)

Ma ktoś sprawdzoną wersję pod Windows 10? :/

Próbowałem już różnych i nic :/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To nie problem z INPA ale problem ze sterownikami , na początku po aktualizacji z 8.1 64bit na WIN 10 64bit było wszystko w porządku, ale były dwie duże aktualizacje windows 10 i już jest problem w EDIABAS/hardware/OBD jest obdsetup i można tam sprawdzić ustawienia portu com i widać że zniknęły opcje do poprawnego działania interfejsu pozostały kilka niestety ręcznie trudno zmienić jak ktoś chce mogę podesłać uzupełnienie do rejestru serial

http://chomikuj.pl/M-car/Dokumenty/Serial+rejestr+windows+10+64bit+dla+interfejsu,5135280275.rar(archive) instrukcja w środku ale jest to do windows 10 64bit jak ktoś ma windows 10 32 bit to nie działa, ale jak ktoś potrzebuje to mogę podesłać ....

• 4 lata później...
Opublikowano

Ja przebrnąłem na Win10 przez setup Impa BMW OBD

jest komunikat all done

z instrukcji Viakena korzystałem - wrzucanie plików nie jest zbyt bezpieczne.

Nie od razu mogłem cały rejestr zmodyfikować - poszczególne pozycje po restartach pojawiały się i uruchamiały / zmieniałem wpisy w rejestrze (jakby dogrywały)

I powiesił się raz Win.

Ale działa.

Nie wiem kiedy tylko podłącze do samochodu bo słabo z czasem.

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam jest ktoś z Gliwic co zainstaluję inpe. Z góry dziękuję.

priv

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png