Skocz do zawartości

bmw e38 nie dziala wyswietlacz radio dziala Pomocy:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim wyświetlaczem w bmw e38 96r a mianowicie radio działa podświetla i w ogóle. Natomiast ekranik jest czarny. Nie podświetla go ani nic jest caly czas czarny. Dodam ze jak wkladam płytę w czytnik nawi to nie przyjmuje tylko ja oddaje. Nie wiem może cos tam siedzi. Tak samo jest ze zmieniarka otwiera klapkę ale nie daje plyt. Bezpieczniki sa Oki. Radio cale z monitorem podpięte sa na dwie wtyczki biala i niebieska. Proszę o jakas pomoc bo juz nie wiem co robic
Opublikowano
Trzeba by podmienic na chwile inne radio.U mnie na poczatku mrygal,pozniej zmienial kolory,pozniej ginely piksele az w koncu nastala ciemnosc :)
Opublikowano

U mnie się popsuł 4 dni temu :/

Działał, potem zaczął delikatnie szumieć (ale wyświetlał dalej obraz OK) i po jakiś 30 minutach zgasł,

radio działa, navi na ślepo włączana też działa - tylko obrazu nie ma :/

Mechanik mówi że wtyczka (bo w W220 kojaży że tak samo mu zgasł) i żeby wpaść kiedyś.

wiecie grze można poruszać złączki zasilania, zanim się wybiorę do mechanika (i mi i jemu czas zmarnuje) ?

do co płytki ja wsadzam z renault safrane (95..2001) i działają ok.

chyba podejdą z każdej renówki 1995...2005, volva 1998..2004, i rover 75.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Oki. Dodam ze u mnie jeszcze cos czytnik navi nie chce wciagać płyt. i napewno w nim nic nie ma. czy moze to cos miec wspolnego z monitorem ? i jeszcze u mnie w czytniku sa 3 wyjscia zeby podpiac kostki a tylko dwie sa wpiete.