Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem w swoim bmw skończyły mi sie pomysły co do przyczyny drgań karoseri przy prędkości od 100-120 .Koła wyważyłem luzów nie ma powymieniałem tuleje na wahaczach końcówkę drążka bo był luz tarcze hamulcowe nowe jestem na etapie wymiany przegłubu wewnętrznego bo był mały luz.Gdzie jest przyczyna to już nie wiem może opony przy wywarzaniu tylnych na jednym kole od środka wyważarka pokazywała 0 a na zewnątrz 80 był problem z wywarzeniem czy to moze byc przyczyna.Dodam że raz lekko trzęsie a raz bardzo mocno tak jak by zależał jak coś co robi te wibracje sie ustawi.Proszę. o sugestje?
Opublikowano
No nie a jak zprawdzic czy ma luz lub bicie?Już mam dośc nieraz w taką wibracje wpada że masakra wydaje mi sie ze nasila sie jak puszczę gaz jak sie rozpędzam z kopyta to ok
Opublikowano
U mnie gdy się kończył tylny dyfer,miał takie obiawy...
Opublikowano
To czuć według mnie z przodu bo nawet bije kierownica mam nadzieję że to ten przegłub wewnętrzny jeszcze nie wymieniony bo dali w sklepie nie taki u mnie na półosi jest 26 zębów a gosc mi dał 27.Jak sie wzieło ręką to ma luz nawet spory.
Opublikowano
A czy te opony mogą wpadać w taką wibrację bo wywazyc był problem z tyłu na feldze to odwazników ze 20 cm naklejone
Opublikowano
Mam to samo tyle ,ze u mnie bardzo nie trzesie tylko pomiedzy 100 a 130km bardzo czuc jakby nierównosci na ekspresówce. Mysle ze u mnie jest cos z felgą(tył) bo co miesiac musze tylnie koło pompowac.
Opublikowano
Felgi mam proste dziś odbieram przegłub zakładam i dam znac mam na dzieje ze bendzie po problemie stary grama smaru nie miał na sucho latał.
Opublikowano
Mam to samo tyle ,ze u mnie bardzo nie trzesie tylko pomiedzy 100 a 130km bardzo czuc jakby nierównosci na ekspresówce. Mysle ze u mnie jest cos z felgą(tył) bo co miesiac musze tylnie koło pompowac.

Nie sprawdzałeś czy nie ma pęknięć na feldze od środka?

Opublikowano
Problem rozwiązany sprawca przegłub wewnętrzny lewy wymieniłem i jest ok nic nie trzęsie ciszej w samochodzie teraz super ,przegłub miał nie wielki luz ale juz wystarczył zeby wprowadzac karoserię w drgania.
Opublikowano

Nie sprawdzałeś czy nie ma pęknięć na feldze od środka?

Nie sprawdzalem. Wymieniony byl tylko wentyl bo przez niego uciekalo powietrze - w tydzien byl flak. Po wymianie wentyla sie poprawilo i teraz po miesiacu ucieka ;) dlatego mysle ze gdzies felga ma problem. Uzywam caly rok felg 19' i mysle ze na polskich drogach nie jest problemam je uszkodzic :)