Skocz do zawartości

BMW e46 320d 150 km Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem BMW e46 od miesiąca mianowicie mam taki problem samochód zimny pali bez problemu jak go zagrzeje do 90 ^C i będe chciał odpalić odrazu też nie ma problem ale jeśli postoi z 20-30 min już nie da rady go odpalić aż do wystygnięcia . Zauważyłem że komputer świruje przed odpaleniem skaczą kilometry które mogę przejechać na paliwie . I wskazówka od paliwa się podnosi i spada . I mam takie pytanie co się może dziać ? jakieś pomysły ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Winny może być czujnik położenia wału lub wałka rozrządu, albo wtryskiwacz/wtryskiwacze. Bez podpięcia pod komputer z inpa to tylko wróżenie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
A musi być ten program do diagnostyki ? i czy pod tym programem chodzi obd2 podłączane na bluetooth

Jedź do kogoś, kto nie robi tego pierwszy raz to się dowiesz więcej niż na forum (i od razu a nie będziesz czekał aż ktoś odpisze).

Jak już będzie ok to sobie kupisz dobry kabel. Adaptery na BT to można sobie wsadzić w buty...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawa rozwiązana jeden z wtrysków przelewał . Dzięki za pomoc . I dajcie jakiś link z allegro do dobrego obdII i programu do diagnostyki