Skocz do zawartości

[E36] 318is śmierdzi benzyną, szapie silnikiem na wolnych ob

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nastąpił pewien problem. Mianowicie od jakiegoś czasu wokół auta zaczęło bardzo smierdzieć benzyną. Autko jest garażowe i na kafelkach nie zauważyłem żadnych wycieków benzyny, a także jak na is'ke M42 nie pali dużo. Smród dochodzi tak mniej więcej po nasileniu się na wolnym powietrzu z okolicy tyłu samochodu. Jeśli ktoś mógłby mi mniej więcej nakreślić koszty wymiany wszystkich przewodów gumowych jakieś podkładki miedziane. Wszystko żebym mógł wymienić te przewody. Kolejna prośba jeśli ktoś może to proszę o opisanie w którym miejscu prowadzone są przewody. Jak i gdzie montowane i gdzie jest filtr paliwa.

Drugą rzeczą jest to, że gdy redukuje bieg gdy zwalniam i powiedzmy jadę na 4 biegu i wyhamuje do 30/40 i wrzucam 2 i jeśli mam delikatnie nogę na gazie to szarpie autem. Tak jakby spadał z obrotów będąc biegu. Moje przypuszczenia są takie, że może to być albo silniczek krokowy albo przepływka. Dodano iż w bmce był gaz zwykły zwany przeze mnie i mojego gazownika (przepraszam za wyrażenie) GÓWNEM. Został odpiety i jeżdżę tylko na benzynie. Ponieważ gaz kilka razy cofnął i rozwalił gumę przepływomierza. Z tą sprawą jeśli może jakiś fachman wypowiedzieć to bardzo bardzo bardzo bym był wdzięczny.

Moje autko BMW E36 318IS Silnik M42B18. Dziękuje z góry za odpowiedzi.

Opublikowano

Dlatego montuje się takie coś jak antystrzał w kolektorze dolotowym :)

W E36 przewody (dopływ, powrót i odpowietrzenie zbiornika) idzie dołem, centralnie pod siedzeniem kierowcy. Filtr paliwa jest mocowany na obejmę do podłogi na tym wyprofilowaniu podwozia zaraz przed silnikiem (jak chcesz to mogę zrobić foto bo moje E36 stoi i w powietrzu)