Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A jak komuś nie działa to :

Jak mogę zainstalować aktualną mapę, jeśli aplikacja BMW Update Manager nie działa na moim komputerze?

W takim wypadku radzimy się zwrócić o pomoc do najbliższego punktu serwisowego BMW, w którym otrzymasz najnowszą wersję mapy - o ile jesteś abonentem serwisu aktualizacji mapy przez USB.

Wydaje się, że za free :)

Opublikowano
A jak komuś nie działa to :

Jak mogę zainstalować aktualną mapę, jeśli aplikacja BMW Update Manager nie działa na moim komputerze?

W takim wypadku radzimy się zwrócić o pomoc do najbliższego punktu serwisowego BMW, w którym otrzymasz najnowszą wersję mapy - o ile jesteś abonentem serwisu aktualizacji mapy przez USB.

Wydaje się, że za free :)

Jeszcze nie patrzyłem, ale trzeba instalować jakis program?

A jak ktos nie ma windowsa?

Opublikowano
Sam program zainstalowałem na MAC, mapy też pobrałem, czekam na zamówiony pendrive i mam nadzieje, że w aucie pójdzie szybko.

Tak. Okazało się działa jak powinno, tylko zapomniałem o zabezpieczeniach przed samomontującymi się dyskami :)

U mnie na odwórt. Pendrive czeka, mapy się pobierają. :D

Opublikowano
To daj znać ile trwa instalacja w Aucie i czy są jakieś duże zmiany w sieci drogowej (jeśli zauważysz).

Oczekuje nowej obwodnicy w warszawie i w paru dosłownie miejscach. Poza tym moje stare z września były ok.

USB-ka mam po usb 3.0 130Mbps, więc mam nadzieję że krótko :)

Instalacja przebiega tak, że wpina się USB uruchamia i można zostawić i zamknąć auto? Czy iDrive musi być cały czas włączony? Tak żeby posiedzieć i radia posłuchać to będę miał dopiero czas wieczorem :/

Opublikowano

Wiem z innego forum, że tej trasy S8 nowej na odcinku Opacz-Paszków nie ma jeszcze.

Z filmów na YT wynika, że musi być włączony silnik, nie instalowałem jeszcze update sam, więc nie wiem.

Opublikowano (edytowane)

Pendrive wystarczy wlożyć do usb w podłokietniku, wlaczyc zaplon (silnik nie musi pracować).

Po odpaleniu iDrive'a pojawia sie cos takiego:

http://i.imgur.com/hosO1G0.jpg

potem jakoś leci:

http://i.imgur.com/EuxYOLw.jpg

http://i.imgur.com/ibRo2Yu.jpg

No i tego co chciałem dalej nie ma :(

Dla zainteresowanych południe warszawy:

http://i.imgur.com/meyAkMS.jpg

Całość trwa około 20 minut. :cool2:

Edytowane przez mazziek
Opublikowano
U mine też zajęło około 20min! Fajna rzecz nie BMW przerzuciło aktualizacja na nas. Win-Win sytuacja! Każdy zaoszczędza czas i pieniądze.
Opublikowano
U mine też zajęło około 20min! Fajna rzecz nie BMW przerzuciło aktualizacja na nas. Win-Win sytuacja! Każdy zaoszczędza czas i pieniądze.

A jakiego pena masz, jeśli mogę spytać? Bo mi w serwisie powiedzieli, że taki zabieg może trwać nawet do godziny.

Więc jestem ciekawe czy te 20 minut to zasługa szybkiego usb 3.0 pendrive'a czy po prostu tyle to trwa nawet z jakimś starszym penem 2.0.

Opublikowano

A jakiego pena masz, jeśli mogę spytać? Bo mi w serwisie powiedzieli, że taki zabieg może trwać nawet do godziny.

Więc jestem ciekawe czy te 20 minut to zasługa szybkiego usb 3.0 pendrive'a czy po prostu tyle to trwa nawet z jakimś starszym penem 2.0.

Mam Sandisk Cruzer Extreme 32GB 3.0. I tak w samochodzie jest USB 2.0.

Co w serwisie mówią to jest jedno w a rzeczywistości innego. Dodam tylko że jak jest update nawet jak wyłączysz silnik i zamkniesz auto to potem zacznę od kiedy się zatrzymało! :)

Sprawdziłem wczoraj i było ok. Przerwałem 3 razy i było ok. Nowy mapy są zainstalowane.

Opublikowano
No nie! Chodziło mi o to że aktualizacja trwała i przerwałem 3 razy i za każdym razem zaczynało od tam gdzie się zatrzymalo
Opublikowano

Ciekawe kiedy nam w PL uruchomią aktualizacje automatyczne przez SIM.

I czy teraz będziemy dostawać maila czy jakieś info, że jest nowa wersja mapy...