Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem ze swoja bmw a mianowicie tak: kupiłem ja wszysko było ok pewnego ranka odpaliłem ja poczekałem az sie nagrzeje i az szyby odejda silnik sie nagrzał wszysko było ok pojechałem do pracy jakies 3 km i pod robota nagle zaczeło mi cos stukac pod pokrywa zaworów dodam ze wymieniłem ostatnio olej i po wymianie oleju przejechałem jakies 30 km i własnie zaczeło stukac czy to moze byc wina oleju ?
Opublikowano

Prawdopodobnie mogą to być popychacze zaworów lub gumki na zaworach. Miałem podobnie u sb tylko u mnie był przyczyną niski poziom oleju. Ostatnio nic nie stuka.

U cb dopiero co był wymieniany to możemy to odrzucić. Jaki olej wlewasz?

Opublikowano
zmień olej na coś lepszego, ten champion nawet nie posiada normy dla bmw, być może tu tkwi cały problem.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
a wiec tak popychacze kostuja 25zł za sztuke u mnie idzie 24 wiec 600zł za same popychacze :( mozna tez zrobic tak ze wymienic tylko te uszkodzone wtedy bedzie taniej ale moim zdaniem jazeli ma byc to auto do jazdy sobie a nie na szybką sprzedaż to trzeba wymieniac wszystkie do tego 200 zł robocizna wiec wychodzi juz 800zł no i oczywiście jeszcze koszt uszczelki pod pokrywe zaworów i olej czyli 1000zł trzeba mieć na wejsciu :(