Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od zakupu samochodu zauważyłem ubytek płynu chłodniczego. Nie dawno zauważyłem pod samochodem(następnego dnia) małe wycieki. Zazwyczaj jak patrzę co 2 tyg to płyn jest na minimum, ale był czas gdzie miesiąc nie patrzyłem i płyn nadal był na minimum(jakby opadł do minimum i dalej nie opadał). Mam też tak, że po nagrzaniu slinika w samochodzie mam chłodno, a auto bardzo wolno się nagrzewa. Nie zauważyłem płynu pod korkiem wlewowym i na odwrót. Czy to może oznaczać padniętą nagrzewnice?A czy wtedy nie powinno być wycieku w środku samochodu? A może to tylko zapowietrzony układ? Co radzicie?

PS. Nigdy nie miałem problemu z jakimś wzrostem temperatury, wszysto działa jak należy.

Opublikowano
zobacz czy nie masz gdzieś peknietego zbiorniczka przy chłodnicy, dolej na max i na noc karton pod silnik. Zobaczysz czy cieknie i ile.
szukam
Opublikowano
Byłem teraz patrzeć na zbiornik. Z góry ok, ale patrzę na przewód taki gumowy hm średnica może 5/7 cmj est zaciśnięty do zbiorniczka opaską, w tym miejscu widać że jest wilgotne, patrzę pod spodem i właśnie pod nim jest taka jakby osłona plastikowa i ona jest mokra, nie jakoś poważnie ale jest. Może to z tego ucieka? Nie widziałem, żadnego pęknięcia :)