Skocz do zawartości

Błąd dodawania nowego FA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki w sumie diwny problem. Chcę dodać poprzez NCS'a nowe FA do samochodu. Jak kodowałem sobie tempomat z 2 miesiące temu wszystko było spoko i poszło gładko, po pewnym czasie NCS mi wywalił błąd, że brakuje jakiegoś pliku więc musiałem przeinstalować. Jak to z NCS'em konfiguracja tego to jest jakaś patologia gorsza niż w kambodży. Teraz o 5h siedzenia chyba mi się udało to skonfigurować.

Problem polega na tym, żę jak dodaje nowe FA do auta to mi wyskakuje "codierung beendet" w statusie kodowania gdy chce dodać FA do CAS i FRM. SG_Codiren działa normalnie czyli przywróciło mi chyba ustawienia fabryczne, natomiast te badziewia z dodawaniem FA nic nie chcą iść. Próbowałem na różnych profilach od Mlodzik1 (od niego też mam standard tools 2.12) ale zawsze jest to samo.

Klikam Job>FA_Write>Execute Job> pojawia sie codierung active, po czym wyskakuje beendet.

Wczesniej nigdy tak nie miałem i nie ogarniam o co chodzi. Macie może jakieś pomysły?

Był bym wdzięczny za pomoc bo tempomat który dokodowałem chyba popzez ustawienia fabryczne się wykodował i nie mogę go spowrotem zakodować właśnie poprzez to nieszczęsne FA.

Opublikowano
  • Autor

Pytanie zasadnicze. Co to znaczy "Job beendet"? Powodzenie czy niepowodzenie? Juz zgłupiałem od tego chorego języka...

... Najwyższa pora w końcu zainstalować zangielszczenie do ncs'a :duh: :mad2: nie mam więcej pytań...

Opublikowano
beendet - zakonczone powodzeniem.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
  • Autor
wiem wiem, pomyliły mi się języki. Nie ma się z czego śmiać, każdemu się zdarza :D :D
Opublikowano
Ja się nie śmieję ;)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką