Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, znalzłem luz na kole pasowym pompy wspomagania. Łapiąc za to koło jest wyczuwalny luz i słychać stukanie podczas ruszania tym kołem. Mam pytanko do osób które miały do czynienia już z tą pompą. Na czym ten luz mógł powstać? Czy należy to szybko naprawiać bo coś się uszkodzi? Czy tak może być? Wycieków nie ma i układ wspomagania chodzi dobrze.
Opublikowano
U mnie jest luz osiowy . Góra dół jest ok. To mnie pocieszyłeś bo wydawało mi się że nie powinno być tego luzu. Pozdrawiam i dzięki
Opublikowano

Jakiś czas temu robiłem coś przy swoim aucie i miałem zdjęty pasek od wspomagania. Ja mam jeszcze starego typu system, tj. alternator, pompę wodną i wspomaganie na paskach klinowych. Sprawdziłem wtedy i był lekki luz osiowy, a przbiegu auto miało wtedy 200tys. Teraz ma 300tys. a wspomaganie nadal działa bez zarzutu.

Tak, że myślę, że pod tym względem możesz spać spokojnie, zwłaszcza że nie masz żadnych wycieków.