Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przewertowałem już wszystkie tematy i może ktoś wie co dolega mojej e60. Auto z 2008 roku. Problem polega na tym że gdy temperatura otoczenia spada poniżej 6 stopni auto ma problemy z rozruchem. Odpala ale strasznie ciężko kopci na biało i po 5 sekundach wszystko wraca do normy. Dzieje się tak po dłuższych postojach (po nocy). Przy ostatnich mrozach -8 był problem z rozruchem. Dopiero za 3 razem odpalił (1 raz zakręcił z 5 sekunda opdalił na chwile i zgasł, potem zakręcił na sekunde, aż za 3 razem odpalił od strzała) Zero błędów w INPIE. Po odpaleniu auto ma moc, podczas jazdy też, spalania w normie. Może ktoś spotkał się z takimi objawami?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może coś z grzaniem świec nie tak, sterownik lub świece żarowe a biały dym to pewnie para wodna.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
świece wymienione na nowe. Zapomniałem dodać ze jak odpali to go troche szarpie przez 5 sekund.

To zapewne sterownik świec nie sprawny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale czy to możliwe że nie pokazuje błędów w inpie?

Zazwyczaj pokazuje się błąd świecy/świec żarowych, przeskanowałeś inpą wszystkie moduły ?

Opublikowano

Miałem ostatnio podobne drgawki i kopcenie na biało na zimnym. Świece sprawdzone - wszystko było ok, komp 0 błędów. Profilaktycznie kupiłem przekaźnik świec ori Beru za 250 zł i wymieniłem. Okazało się, że stary był od nowości nie ruszany i miał przytopiony plastik wokół głównego złącza zasilającego.

Po problemach z paleniem na zimnym nie ma śladu. Także komp nie zawsze wszystko ogarnie.