Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam bmw e61 2008 2.0d rok posiadam ja od 2 miesiecy i od jakiegos czasu zauwazylem ze kierwonica nie jest idelanie na wprost lecz lekko skrecona w lewo i jak naprostuje ja to i tak sama wraca do poprzedniego polozenia gdy trzymam ja prosto auto ucieka delikatnie w prawo nastepnie na chodz minimalnie nie rownej nawierzchni autko lata jak sie mu podoba od prawej do lewej na rownej drodze autostrada nie jest najgorzej ale i tak sciaga czasem przy hamowaniu kierwnica przekreca sie dosc ostro w lewo. Pojechalem na zbierznosc do jednej z angielskich firm (jestem w anglii) ustawili zbierznoac naprostowali kierownice i ma byc cacy mowili i [BAD] juz po wyjezdzie z warsztatu czulem ze jest tak samo, wrocilem na drugi dzien mowili ze dalej jest przestawione i ustawili od nowa i zapewniajac ze bedzie dobrze ale dalej to samo, wiec juz po tygodniu pojechalem do polakiego warsztatu oczywiscie mowiac co jest grane i ze zbierznoac byla juz ustawiana lecz oni stwierdzili rowniez ze zbierznoac jest zle i wszystko ustawia wlacznie z kierwonica wiec odbieram auto i mowia ze poprawili zbierznoac na tylnej osi (zbierznosc 4d) i jest juz dobrze. Oczywiscie wszystko po staremu auto lata jak chce, sciaga i kierownica krzywo wiec wracam do nich i jade z mechanikiem w aucie pokazuje mu o co chodzi, zauwazylismy tez kierwnica po skrecie w prawo odbija prawidlowo wraca na swoje miejsce a przy lekkim skrecie w lewo kierownica nie wraca na prosta pozycje. Mechanik mowi ze najprawdopodobniej "mcperson?" Albo w ostatecznosci maglownica!

Co mam z tym zrobic? Nie usmiecha mi sie wymienienie tego "mcpersona" a pozniej powiedza ze jednak maglownica a pozniej powiedza ze opony i tak mozna wkolko :/

Opublikowano
Sprawdzilbym lozyska na podstawie amora w pierwszej kolejnosci. Potem ewentualnie przyjzal sie maglownicy. Podczas krecenia na postoju nie slyszysz jakichs podejrzanych dziwiekow. A jezeli tak to z ktorej strony.