Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od jakiegoś czasu nie świeci mi lewy Xenon. Po przekładaniach z prawo na lewo dotarłem że problem leży w przetwornicy więc dokonałem zakupu używanego oryginału z allegro, zamontowałem...nie działa...złożyłem reklamacje popsutej przetwornicy i kupiłem z innego żródla z innej E65 i taka sama historia....

Czy problem leży w czymś innym czy trzeba kodowac nową przetwornice?

Opublikowano

Mogłeś przełożyć każdą przetwornicę z lampy na lampę. Podłączyłeś w ogóle komputer? Tam fajnie wszystko by było widać czy dochodzi sygnał i napięcie do przetwornicy i czy z niej wychodzi. Jak moduł wykryje błąd żarówki ileś tam razy to na stale odcina zasilanie i to mogło się właśnie stać u Ciebie. Może też świadczyć o wadliwym module świateł czy też instalacji z modułu LM do lampy/przetwornicy.

Spróbuj też odłączyć akumulator na kilkanaście minut.

Przetwornicy się nie koduje, montujesz i już.

Opublikowano
przede wszystkim jeżeli przepali się światło mijania czyli w tym przypadku xenon , wyciągamy wtyczkę zasilania reflektora w którym te światło nie pali, sprawdzamy miernikiem czy jest napięcie w kostce , jeśli nie ma sprawdzamy bezpieczniki, bo od tego jest bezpiecznik/ on ma uchronić inne elementy elektryczne od dalszego uszkodzenia , (za chwilę bedą komentarze że nie ma dojścia itp/ nikt tego za was nie zrobi/ chyba ze warsztat). Mamy napięcie to super!!! , sprawdzamy żarnik/przetwornicę i kable do nich dochodzące , jeśli jesteś z okolic Poznania zapraszam do nas, wszelkie informację dotyczące twojego problemu .
Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano

jak przekładałem działająca przetwornice z prawej strony na niedziałająca lewa to świeci ta lewa! A nowo kupiona po raz drogi (tak samo i za pierwszym razem) przetwornica jak przekładam na wcześniej działająca prawa stronę, prawa nie świeci. Dla tego pomyślałem za pierwszym razem o wadzie przetwornicy ale żeby za drugim razem tez była wadliwa?

nie sprawdzałem napięcie w lewym reflektorze bo jak napisałem wyżej...działa ze stara prawa.

Ale faktyczne jutro spróbuje odłączyć na parę minut akumulator.....może faktyczne jakoś zresetuje komputer. dzeikuje za info napisze jak pojdzie... jak nie to faktyczne modul.....chyba nic nie zostanie jak sprawdzic, ale przy okazji bezpieczniki tez jutro posprawdzam

Opublikowano

Proszę popatrzeć tez na nr przetwornic, w nie których modelach muszę być takie same ,

Ale tez bym podłączył pod komputer i sprawdził test xenona, tam jak kolega wyżej powiedział , wyszło by pewnie coś ,

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików