Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój problem polega na tym że czasem w sumie 50/50 % nie otwiera mi się tylna klapa . Po naciśnięciu przycisku w klapie bądź w kluczyku słyszę tylko takie "buuu" po naciśnięciu 2 raz już słabsze i za trzecim i dalszym cisza , auto postoji

I znów to samo ... A zdarza mu się ze i się otwiera .

W klapie jest zamek na kluczyk którym po nasmarowaniu otwierała się klapa do wczoraj ...

Opublikowano
Może zamek nie łączy albo po prostu pękło takie mocowanie plastikowe tam gdzie sa mikrostyki, mialem to smao w e60..wymienilem wkład z mikrostykami kupiony w aso i wszystko kulało. Wyjmij moze dla pewności ten element plastikowy co jest nad rejestracją i zobacz czy nic tam nie pękło. może być również że przetarł się gdzieś kabel dlatego raz łączy raz nie..
Opublikowano
Ale co dziwne to właśnie słychać tam ze cos chodzi Ale nacisne 3 razy i cichnie . Wcześniej mogłem otworzyć kluczykiem a wiem że otwieranie kluczykiem nie działa na prąd tylko jest linka i normalnie powinno otworzyć a tu teraz też lipa. Co do tego mikrostyku to wyjmowalem go i wydaje się że jest ok :/ a i jeśli jest to na prąd to z pilota powinno się otworzyć a słychać to samo :/ chyba że jest to uzależnione od tego przycisku w klapie .