Skocz do zawartości

1,6 i zawieszenie m power???pomocy musze wymienic amorki!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bmw 316i 92r witam.mam problem chodzi o amorki bylem wczoraj u mechanika zeby wymienil mi amortyzatory i co sie okazalo przod ma zmienone zawieszenie na m power chociaz wogle nie da sie oddczuc jest mieki i plywa jak titanic na drogach mam autko od 3 miesiecy i nie chce mi sie wierzyc ze ktos zalozyl zawieszenie od m power do silnika 1,6 koles mnie zdenerwowal jak mi powiedzial cene za amortyzaor 600zl szt.mial ktos taki przypadek i czy wogle jest to mozliwe??i czy regeneracja jest czegos warta??
Opublikowano

Niekoniecznie ktos wstawil tam takie zawieszenie.

Klient kupujac nowe auto mogl zakupic M Pakiet, w sklad ktorego wchodzi takie wlasnie zawieszenie.

Jezeli chodzi o regeneracje to podejrzewam ze sa to spore koszty i o ile wiem to porzadnie umie je naprawic tylko jeden warsztat w polsce a mianowicie w Warszawie lecz nie pamietam jego nazwy (jest gdzies na forum). Sadze ze koszt regeneracji jest rownierz spory.

zmienone zawieszenie na m power chociaz wogle nie da sie oddczuc jest mieki

To ze jest M Pakiet nie znaczy ze jest to taczka. Cala sztuka polega na tym aby dobrac zawieszenie tak aby bylo niskie, sztywne a przy tym nie tracic komfortu jazdy.

Opublikowano
dzieki ale dalej nie wiem co zrobic.co do zawieszenia autko siedzi wysoko jest miekkie tylko jak sie oprzec o maske to autko ''zderzakiem dotyka ziemi"moze fachowiec sie nawachal spalin i nie wiedzial co mowi.aha tyl jest normalny czyli standardowy tak mi powiedzial.zawsze do niego jezdzilem i mialem do niego zaufanie teraz sam nie wiem.ale dzieki za rade