Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam e46 coupe 2.0 w benzyna na podwójnym vanosie z 1999 płyn chłodniczy dość nadmiernie uciekał więc została zrobiona głowica.

Problem pozostał dalej płyn zżera 2.5l na 100km diagnoza pękniety blok silnika mechanik stwierdził ze najlepiej bedzie wymienić silnik.

I z racji tego że wcześniej przed tym miałem 2.8 w sedanie zastanawiam się nad swapem na M52B23TU.

Co potrzebuje do kompletnego swapa z M52B20TU na M52B23TU ?

Edytowane przez jakowskim
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak już to szukałbym coś z rodziny m52tu, czyli m52tu25 (323i) lub m52tu28 (328i).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Okej dzięki mój silnik to M52/Tu na podwójnym VANOSIE.

Czy silnik i komp będą tylko do przekładki czy muszę też wymieniać kupę gratów ?

Z góry dzięki za pomoc.

Edit # sprawdziłem realoem i wszystko jest identyczne prócz rzecz jasna dyferencjału i należało by przeprogramować sterownik DME

Opublikowano

jeżeli mieszkasz w pobliżu Bydgoszczy to możesz zrobić swapa na dowolny silnik - gratami się nie przejmujesz bo wszystko co jest potrzebne masz w cenie

za m54b22 z 2001 roku - 2,5 tys części, a trochę tego było bo miałem r4 (silnik,osprzęt,skrzynia,wał,most,dyfer,układ wydechowy, hamulce itd, itp)

z tego co pamiętam za m54b28 chciał coś koło 3500 (niestety jak ja montowałem nie miał nic w aucie)

no i do tego na miejscu mechanik który montuje, wozi i zamienia co potrzeba :) - 1,5kk