Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpowiadając na priv'a:

W skrócie:

Potrzebujesz

- modułu LDM,

- zegarów dostosowanych do acc (ikonkja samochodu na srodku) - ja takie miałem,

- radar wraz z mocowaniem

- nową osłonę (ta na wysokości intercoolera)

- wiązki

1. Masz auto z tempomatem z funkcją hamowania($544) z przed 2006/06 r. - masz moduł LDM

2. Masz auto z tempomatem z funkcją hamowania($544) po 2006/06 - masz pompę DSC z funkcją hamowania

3. Zegary (kombi) najłatwiej sprawdzisz organoleptycznie.

http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/5series/sedan/2007/allfacts/ergonomics/_shared/img/ergonomics_acc_stop.jpg

Jeśli widzisz na liczniku, np. "pod światło" takie symbole - masz odpowiednie zegary

Moduły LDM od czasu do czasu pojawiają się na allegro. Koszt około 200zł.

Opublikowano
Zegar mam z ikonka auta

Funkcje hamowania mam napewno

Auto z 2005r

Czyli tylko radar i wiazka mi jest potzrebna? Jak wyglada manetka z acc?

Miałem słuszne wrażenie że o czymś zapomniałem :)

Oczywiście potrzebny jest nowy pająk (SZL). A właściwie jedna manetka od temopomatu (pojedyńcze manetki są stosunkowo proste do przełożenia)

Wygląda to tak:

http://i.ebayimg.com/00/s/NDgwWDY0MA==/z/KsEAAOSwA4dWLpBF/$_12.JPG

Z doświadczenia wiem że jest to niezwykle rzadka i najtrudniejsza do skompletowania część. Jeśli zdecydujesz się na ASO to koszt około 1400zł

Opublikowano

Numery części sprawdź w realoem. Różnią się w zależności od wyposażenia.

Wiązka to raptem 5 przewodów więc zrobisz ją bez problemu. Kolory i przekroje przewodów są w temacie w podanych llinkach.

Opublikowano

Nie rozumiem

1. Masz auto z tempomatem z funkcją hamowania($544) z przed 2006/06 r. - masz moduł LDM

2. Masz auto z tempomatem z funkcją hamowania($544) po 2006/06 - masz pompę DSC z funkcją hamowania

czy mam to kupic czy juz mam w aucie

patrzalem wlasnie w realoem i do mojego auta nie widze z regulacja odleglosci manetki

Potrzebujesz

- modułu LDM, ????

- zegarów dostosowanych do acc (ikonkja samochodu na srodku) - ja takie miałem, - mam

- radar wraz z mocowaniem ok

- nową osłonę (ta na wysokości intercoolera) ok

- wiązki ok

Opublikowano
Nie rozumiem

czy mam to kupic czy juz mam w aucie

patrzalem wlasnie w realoem i do mojego auta nie widze z regulacja odleglosci manetki

Potrzebujesz

- modułu LDM, ????

- zegarów dostosowanych do acc (ikonkja samochodu na srodku) - ja takie miałem, - mam

- radar wraz z mocowaniem ok

- nową osłonę (ta na wysokości intercoolera) ok

- wiązki ok

Masz auto a 2005r z tempomatem z funkcją hamowania, więc masz moduł LDM. Jeśli nie jesteś pewien, sprawdź w inpie (moduł Longitudinal Dynamics Management).

Co do manetek (pajaka), to np 61319123057 (wersja jesli masz czujnik desczu i multifunkcyjna kier.):

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=VD91-EUR-02_2004_E90_BMW_330xd&diagId=61_3088#61319123057

Jak napisałem wcześniej różnią się one w zależności od twojego wyposażenia.

Opublikowano

Ok juz wiem o co chodzi zmylily mnie opcje tempomatu wybieram moje funkcje i acc

A Ty gdzie kupiles ta manetke?

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk