Skocz do zawartości

Problem Z brzydkim zapachem z wentylacji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od niedawna w swojej buni mam problem z brzydkim zapachem w kabinie z wentylacji. Mianowicie zapach przypomina topiącą się izolacje na kablach. Na początku pomyślałem że może pora odgrzybić cały układ i tak zrobiłem. Jednak to nic nie pomogło. oglądałem silnik z każdej strony czy nie ma jakiegoś wycieku np na kolektor wydechowy. Ani kropli. Pod maską nic nie czuć, nie widać żeby któryś z kabli się przypalał, albo topił. Zdemontowałem filtr kabinowy i prawie nowy . Żadnych zwierzaczków też nie widziałem a przegladałem chyba wszystkie zakamarki, nawet u kolegi na kanale byłem żeby sprawdził czy coś na wydech nie kapie( np: olej ze skrzyni i takie tam) i oczywiście nigdzie nic.

Opublikowano
  • Autor

Dziwne jest to że ten zapach nie jest ciągły, zdarza się w różnych odstępach czasu i jest bardzo intensywny i

specyficzny

Opublikowano
  • Autor

Zdemontowałem jeszcze raz filter,ale suchutko wszędzie, do filtra woda

się nie dostaje.

Opublikowano
Nie wiem czy w jakimkolwiek stopniu pomoge ale sprawdz może czy nie ubywa Tobie płynu chłodzącego. Posiadajac grande punto miałem poobny problem ze smrodem okazało się ze nagrzewnica leciało co dawało bardzo nieprzyjemny zapach.